Här hittar du begagnade bilar med nybilskänsla

Intresset för privatleasing fortsätter att öka, men även marknaden för de som söker begagnat med nybilskänsla till ett bra pris.
– Enligt avtal återlämnas kontinuerligt välskötta tre-åringar, som servats minutiöst enligt uppställda krav. Bilarna ser ofta helt nya ut, säger Jonas Granström försäljningschef på Möller Bil SEAT i Västerås.

Här hittar du begagnade bilar med nybilskänsla

Privatleasing är ett populärt alternativ både för privatpersoner och företag. Möller Bil SEAT i Västerås har lång erfarenhet av privatleasing. I deras hall stå det ett flertal begagnade bilar som nyligen har återlämnats från leasing, men de har också ett centralt lager att hämta intressanta bilar från.

Vi är måna om att våra kunder ska känna sig trygga med våra tjänster

– Vi är två personer som arbetar i hallen i Västerås vilket innebär vi har mycket nära kundkontakt. Vi kan våra bilar, och vi är måna om att våra kunder ska känna sig trygga med våra tjänster. Vi har dessutom ett mycket bra samarbete med verkstaden i huset, säger Jonas Granström, försäljningschef.

SKÖTSELGUIDE. Bilarna är servade och väl skötta.

En privatleasingkund förbinder sig att sköta sin bil på ett omsorgsfullt sätt. Det betyder att bilen måste servas vid exakt angivna tider under hela avtalsperioden. Det gynnar naturligtvis bilens status.
– Det är riktigt bra förutsättningar. Leasingbilarna är max tre år och hamnar i det populära prissegmentet på mellan 80 000 och 120 000 kronor. Få har gått över 4500 mil, några inte mer än ett par tusen. Det första stora värdetappet är avklarat samtidigt som modellen fortfarande är helt up to date, säger Jonas Granström.

Läs mer: Passar privatleasing mig?

När en kund lämnar in en leasingbil efter avslutat avtal går Jonas eller hans kollega igenom bilen. För att säkerställa att fordonet är i bra skick följer de en lista med 196 punkter. Alla skador är dessutom redan åtgärdade eftersom det ingår i den tidigare kundens leasingavtal.
– Det skapar en trygghet inför en framtida försäljning. Vi har kunder i alla åldrar, och vi hjälper dem igenom hela affären oavsett vad de har för kunskap sedan tidigare, säger han.

En trygghet inför en framtida försäljning

Jonas Granström förklarar att privatleasingens krav på hur bilens ska skötas gör begagnataffären extra intressant. Möller Bil SEAT erbjuder även en garanti på alla begagnade bilar med upp till 12 månader.

Vill du ha en modern och tekniskt avancerad bil med nybilskänsla – ta en titt på våra före detta privatleasingbilar. Vi har bland annat många fina SEAT-modeller, säger han och berättar att de gärna pratar bil – och visar upp deras sortiment av begagnade leasingbilar.

Läs mer: Här hittar du Möller Bils utbud av SEAT

SÅ HÄR ÄR BEGAGNADE PRIVATLEASADE BILAR OMSKÖTTA
Det här är reglerna som privatleasingkunderna har följt:

  • Säkerställ att bilen servas i enlighet med tillverkarens serviceplan och alltid hos auktoriserad märkesverkstad.
  • Underhåll och vårda bilen regelbundet både ut- och invändigt.
  • Om du råkar ut för en skada under avtalsperioden, ta kontakt med försäkringbolaget för att anmäla skadan. Vänd dig sedan till en auktoriserad verkstad för eventuell åtgärd.

Källa: Skötselvillkor vid privatleasing ur SEATs skötselguide