Skydda tekniken i din Volkswagen – serva den på märkesverkstad

– VW-bilarna idag är så tekniskt avancerade att du bör vända dig till en märkesverkstad för en garanterat rätt utförd service, säger Janne Berg, servicechef på VW personbilars verkstad på Möller Bil i Västerås.
  • 1/2

    RÄTT KOMPETENS. – Till och med vindrutan är idag så tekniskt avancerad med sina sensorer att den bör bytas på en märkesverkstad för rätt kalibrering, säger Janne Berg, servicechef på VW personbilars verkstad på Möller Bil i Västerås

  • 2/2

    RÄTT KOMPETENS. – Till och med vindrutan är idag så tekniskt avancerad med sina sensorer att den endast bör bytas på en märkesverkstad för rätt kalibrering, säger Janne Berg, servicechef på VW personbilars verkstad på Möller Bil i Västerås

Där arbetar 10 kompetenta fordonstekniker.
– Att vara fordonstekniker hos oss innebär att man är expert på VW-bilar, säger Janne. Och det blir man genom att varje vidareutbilda sig minst 6 dagar per år för att bibehålla sin tekniska kompetens.

På verkstaden har fordonsteknikerna också specialiserat sig inom ett eller flera expertområden.
– Några har fördjupat sig i motorer, växellådor, AC/värme eller chassi, medan andra har fått mer djupgående kunskaper i diagnossystem, komfort/elektronik eller service/underhåll.

Bilar idag kräver high-tech-experter

VW:s auktoriserade verkstad har alltså stans bredaste kompetens på Volkswagen personbilars alla modeller. Dessutom är den tekniska utrustningen avancerad.
– Teknikerna hos oss jobbar med programvaror som är direkt uppkopplade mot fabrik. Via dem kontrolleras en mängd olika servicepunkter minutiöst i enlighet med bilens serviceprogram.

Läs mer: Servicelöften och mobilitetsgaranti

Vid felsökning används också mycket avancerade program.
– Volkswagen uppdaterar ständigt systemen. Det garanterar att både vi och kunden får bästa möjliga stöd från VW som varumärke.

Ett proffsigt utfört verkstadsarbete kräver självklart tillgång till rätt verktyg.
– Som märkesverkstad investerar vi kontinuerligt in nya verktyg och utrustning. Utan dem kan vi inte utföra vårt jobb på ett korrekt sätt.

Samma kvalitetstänk gäller originaldelarnas funktion.
– Våra reservdelar är framtagna av Volkswagen. Därmed har de en optimal funktion för VW:s olika bilmodeller. Och vi kan på så sätt garantera att delen håller minst den kvalitet som fabriken har som krav just för den bilmodellen vi arbetar med.

Läs mer: Möller Bils utbud av nya Volkswagen

Fordonsteknikerna hos VW märkesverkstad ligger i absolut framkant. Nyligen fick verkstaden tillstånd att som en av åtta märkesverkstäder i landet att utföra reparationer av batterier till elbilar.
– För att laga en elbil krävs att batteriet kopplas ur. Detta får endast göras av en välutbildad högvoltstekniker. Det är mycket starka strömmar vi har att göra med och numera har vi kompetens även inom detta område.

VW:s märkesverkstad jobbar dock inte endast med de allra nyaste bilarna.
– Vi är också duktiga på att serva bilar som har några år på nacken. Bilar som är mellan 5 och 10 år behöver få en översyn av en auktoriserad verkstad och där gäller prisgaranti.

Läs mer: Möller Bils utbud av nästan nya Volkswagen

För bilar som är 10 år eller mer erbjuder VW:s märkesverkstad en särskild BAS-service.
– Syftet är att förebygga oväntade stopp. Priset på servicen är reducerat och efteråt förses bilen med en assistansförsäkring för akuta stopp.

Hög servicegrad gäller i alla lägen för Möller Bil i Västerås.
– Den som lämnar bilen mellan 7 och 9 får fri skjuts inom Västerås stadskärna. Vi försöker också fixa felsökning och åtgärder vid ett och samma tillfälle. Allt för att underlätta för dig som kund, avslutar Janne Berg på VW märkesverkstad på Möller Bil.

Boka din verkstadstid här