”Det är klart att prislappen väcker intresset för en Nästan Ny Audi”

– Intresset för Nästan Nya Audibilar har ökat på senare tid, säger Peter Halldin och Andreas Johansson på Möller Bil i Västerås. Bonus Malus kan vara en orsak, men framförallt är det priset, nya finansieringslösningar och Audis omfattande garantier som har skapat intresset hos kunderna.

MED NYBILSKÄNSLA. – Kolla in de prisvärda Nästan Nya Audibilarna, säger Peter Halldin och Andreas Johansson på Möller Bil Audi Begagnat i Västerås. Utbudet är riktigt spännande nu.

Priset på en helt ny bil sjunker rejält under det första året. Det gäller alla bilar, Audi inkluderat.
– Det som gör det attraktivt att välja en begagnad bil istället för en ny är prisskillnaden, säger Peter Halldin säljare på Möller Bil och fortsätter:

– Prisraset är egentligen helt ologiskt eftersom bilen fortfarande har kvar nybilskänslan, finns med i aktuellt modellprogram och har helt uppdaterade system, inte minst säkerhetsmässigt. Å andra sidan blir bilen därmed attraktiv för den som letar bil i premiumklassen och vill hitta en optimal lösning mellan körkänsla och pris.

Nästan ny Audi är en optimal lösning mellan körkänsla och pris

Både Peter och Andreas jobbar med försäljning av Nästan Nya Audi i begagnathallen för Audi på Tunbytorp i Västerås.
– Begagnatmarknaden är riktigt intressant. Varje bil är ju unik med sin speciella utrustning. Den bilen ska hitta sin rätta köpare, säger Peter. Och vice versa. Vårt jobb är att matcha dessa.

Så sker väldigt ofta. Inte minst tack vare det varierade utbudet av Nästan Nya Audi i intervallet 1-3 år.
– Jag skulle tro att vi i dagsläget har ett 70-tal bilar inne här på Tunbytorp. Vi har dessutom tillgång till ännu fler via centrallagret, berättar Andreas.

Läs mer: Möller Bils utbud av nästan nya Audi

Nästan Nya Audi är försedda med garantier som är jämförbara med nybilsgarantin.
– Audi Approved plus gäller i 12 månader på en Nästan Ny Audi. Garantin ger ersättning vid plötsliga och oförutsedda fel på elektriska och mekaniska komponenter. Dessutom ligger det ofta kvar förmånliga serviceavtal och garantier från förra ägaren som vi låter gå med i köpet.

Peter Halldin har varit bilförsäljare sedan slutet av 80-talet.
– ”Nu har du kommit rätt”, sa mamma när jag började i branschen.  Jag trivs otroligt bra med att jobba med begagnade bilar. Att hitta bra lösningar och få till en affär där kunden får mesta möjliga för pengarna är en härlig känsla.

Andreas Johansson & Peter Haldin

Andreas håller med. Han är precis nyanställd i begagnathallen för Audi på Tunbytorp, men har jobbat länge på Möller Bil Outlet.
– Möller Bil är en MRF-handel. Medlemskapet ställer stora krav på oss som säljer begagnat för att kunderna ska kunna göra trygga affärer. Den nivån toppar vi dessutom med andra garantier på Nästan Nya Audi. Det trivs jag med.

Att stämningen mellan alla som jobbar i hallen är bra bidrar självklart också till trivseln på jobbet.
– Vi jobbar tätt ihop, har samma kundfokus och har jättekul på jobbet, säger Peter och fortsätter:

– Kom in till oss, ta en kaffe och prata Nästan Ny Audi. Det är klart möjligt att hitta den Audi som är rätt för dig, med rätt utrustning och en finansieringslösning som bankerna inte kan matcha. Och har du en inbytesbil tar vi hand om den också, avslutar Peter Halldin på Möller Bil Audi Begagnat på Tunbytorp i Västerås.

Läs mer: Möller Bils utbud av nästan nya Audi

Om Peters bilintresse

 • Började med moppemek.
 • Tog fart i lumpen på P 1 Pansartrupperna.
 • Fortsatte med första Bubblan.
 • ”Hamnade rätt” i bilhallen 1988.
 • Drömbilen: Ett hundratal.
 • Men första drömbilen då: Chevrolet Corvette 1958.

Om Andreas bilintresse

 • Började i garaget med mekande pappa.
 • Fortsatte med devisen: ”Bilar är roligt så länge de håller”.
 • Mekade massor, iordningställde begbilar och sålde privat.
 • Är verkligen teknikintresserad.
 • Drömbil: Koenigsegg Agera R.
 • Fast diamanten av premiumbilar är Audi.