Curre Lundmark – Att ha en bilhandlare jag litar på är avgörande

Curre Lundmark sitter i bilen när jag når honom på telefon. Den tidigare förbundskaptenen för Tre Kronor är på väg hem efter ett av hans många möten runt om i Sverige. Han reser en hel del med bil och vet verkligen vad han vill ha när det gäller både val av bil och återförsäljare.
– Jag kör rätt mycket och bilen är viktig för mig. Det blir över 3000 mil per år, så allt måste funka, även service och allt annat runtomkring själva bilen. Att ha en bilhandlare jag litar på är avgörande för mig, det är därför jag varit kund hos Möller Bil i Västerås i så många år, säger Curre Lundmark.

Fotomontage med Möller bil och Kurt Lundmark (foto av Kurt hämtat från ATG trav och Galopp)

Vad gör du just nu?
– Nu sitter jag i bilen på väg hem från ett möte. Sedan jag slutade som förbundskapten har jag haft en mängd olika uppdrag. Nu jobbar jag bland annat som konsult för ett företag som arrangerar idrottsgalor, allsång och shower av olika slag. Jag är även lokal arrangör för Action Run, en löptävling med 2000 deltagare i centrala Västerås. Det är en hel del att göra och många möten runt om i Sverige, det är fantastiskt roligt!

Det blir många timmar i bilen alltså?
– Det blir omkring 3000 mil per år. I mitten av 90-talet körde jag över 6000 mil per år, så jämfört med det är det inte så mycket. Jag tycker om att köra bil och använder bilkörningen till meditation och orientering.

Orientering?
– Jag åker över hela Sverige och tar gärna en avstickare lite då och då. Det är intressant att komma in på de mindre vägarna, man får se så mycket mer än om man bara kör på europavägarna.

Jag kör en Skoda Superb, en fantastisk bil

Vad är det du får se?
– Allt möjligt, poängen är att det är kul att få se så mycket som möjligt av vårt fantastiskt fina land. Man kan hamna ute i skogen långt åt helvete och så plötsligt dyker det upp tre hus där det bor folk. Då kan jag sitta och fundera på vad de livnär sig på och hur det är att bo så.

Vad kör du för bil?
– Jag kör en Skoda Superb, en fantastisk bil. Jag hade en Octavia innan och den var också fin men Superben har fantastiskt fin komfort.

Läs mer: Möller Bils utbud av Skoda

Hur tänker du när du väljer bil?
– Den ska vara säker, ha bra komfort och vara billig i drift. Jag tänker noga igenom alla kringkostnader när jag väljer bil.

Nåt annat som är viktigt?
Bra service. Jag har varit kund hos Möller Bil i Västerås länge. Man kan bli lurad på vad som helst, så att ha en bilhandlare man känner förtroende för är avgörande.

Vad är det Möller Bil gör som är så bra då?
– De står för mycket positiv stämning. Det är alltid trevligt att komma in där och de man får bra hjälp och service. Det kanske viktigaste är att de är väldigt raka och ärliga, det uppskattar jag. Jag menar, vi borde alla vara öppna och ärliga, livet är inte så himla långt.

Tror du att du får bättre service för att du är känd?
–  Folk brukar fråga det ibland. Jag har varit kund där länge och jag har ju sett att de behandlar andra kunder på samma sätt, så nej, det har inget med det att göra. De gör sin grej helt enkelt och bra kundservice är en viktig del av hur de jobbar.

Läs mer: Servicelöften och mobilitetsgaranti

Det är 24 år sedan du och Tre Kronor tog guld i Lillehammer, är du fortfarande lika intresserad av ishockey?
– Jag är idrottsnörd och gillar många olika idrotter, men självklart har jag ett stort intresse för hockey. Årets lag påminner en hel del om lag som jag hade, med unga killar som är orädda och bara kör, det gillar jag.

VM har precis avslutats, följde du turneringen?
– Jag följer alltid VM noga. När man har varit delaktig i så många år är det svårt att inte engagera sig när Tre Kronor spelar. Och VM är kul och nu tycker jag det verkar som att intresset är väldigt stort igen. Det ska vara fullt på läktarna. Det var det på min tid och det verkar det vara idag igen. När Sverige spelar ska läktaren vara gul och blå. Utan publiken tappar hockeyn väldigt mycket.

Vad ska du göra härnäst?
– Nu styr jag mot Västerås och en kväll hemma, imorgon är det jurymöte inför idrottsgalan i höst och sen blir det ett möte i Örebro om Action Run.

Möller bil Västerås Skoda