Så här bra är begagnade återlämnade privatleasingbilar

Privatleasing är och har varit populärt de senaste åren. SEAT var bland de första att introducera konceptet på marknaden. Enligt avtal återlämnas kontinuerligt välskötta tre-åringar, som servats minutiöst enligt uppställda krav. – Ett klart intressant alternativ för dig som söker begagnat med nybilskänsla till ett bra pris.

Så här bra är begagnade återlämnade privatleasingbilar

Det menar Jonas Granström på Möller Bil SEAT i Västerås.
– En privatleasingkund förbinder sig att sköta sin bil på ett omsorgsfullt sätt, säger Jonas. Det betyder att bilen måste servas vid exakt angivna tider under hela avtalsperioden. Det gynnar naturligtvis bilens status.

Avtalskraven gör att de före detta leasingbilar som säljs hos Möller Bil SEAT är välskötta från första stund.
– Leasingbilarna är max 3 år och hamnar i det populära prissegmentet på mellan 80 000 och 120 000 kronor. Få har gått över 4500 mil, några inte mer än ett par tusen. Det är riktigt bra förutsättningar.

F d privatleasingbil är en perfekt beg-bil

Begagnade bilar med så kort körsträcka är ganska ovanligt att få tag i.
– En privatinköpt bil brukar inte bytas in särskilt ofta med så få milantal. Leasingbilarna däremot måste återlämnas efter max tre år. Oavsett om man kört 2000 mil eller 4500 mil som är maxsträckan vid privatleasing.

Alla begagnade bilar är noggrant genomgångna av Möller Bil SEAT i Västerås. Före detta leasingbilarna brukar också ha ytterligare fördelar.
– Många av dem är dessutom nyservade enligt det serviceprogram som finns på nybilar. Skador är också åtgärdade eftersom det ingår i den tidigare kundens leasingavtal. Bilarna ser ofta helt nya ut.

Faktum är att det brukar vara en nybilskänsla rakt igenom.
– Framförallt är det SEAT Leon och SEAT Ibiza som nu kommer in. Aktuella i modellprogrammet. Men också den lite nyare modellen SEAT Ateca dyker upp då och då.

Privatleasingens krav på hur bilens ska skötas gör alltså begagnataffären extra intressant.
– Det första stora värdetappet är avklarat samtidigt som modellen fortfarande är helt up to date och försedd med heltäckande garantier.

I SEAT-hallen på Möller Bil i Västerås står ett antal begagnade bilar som nyligen återlämnats från leasing. Men det finns också ett centralt lager att hämta intressanta bilar från.
– Är du intresserad så kom in och prata med oss. Vi har ett betydligt större urval än bilarna du ser på nätet eller här i butiken, säger Jonas och fortsätter:

– Vill du ha en modern och tekniskt avancerad bil med nybilskänsla – ta en titt på våra f d privatleasingbilar. Och kom in och prata bil med oss, avslutar Jonas Granström på Möller Bil SEAT I Västerås.

Läs mer och kolla in Möller Bils utbud av SEAT här

SÅ HÄR ÄR BEGAGNADE PRIVATLEASADE BILAR OMSKÖTTA
Det här är reglerna som privatleasingkunderna har följt:

  • Säkerställ att bilen servas i enlighet med tillverkarens serviceplan och alltid hos auktoriserad märkesverkstad.
  • Underhåll och vårda bilen regelbundet både ut- och invändigt.
  • Om du råkar ut för en skada under avtalsperioden, ta kontakt med försäkringbolaget för att anmäla skadan. Vänd dig sedan till en auktoriserad verkstad för eventuell åtgärd.

Källa: Skötselvillkor vid privatleasing ur SEATs skötselguide