Bilmärket SEAT växer snabbast på marknaden: ”Det förvånar mig inte”

Kenneth Palm har precis hämtat ut sin nya SEAT Arona på Möller Bil i Västerås. Det är den tredje bilen av varumärket på lika många år. – Men det här är sista bilen, säger han med glimten i ögat. Sonen säger att jag sa samma sak för tre bilar sen.

AVTÄCKT. ”Denna SEAT Arona har Kenneth Palm köpt” ska det stå på skylten när jag hämtar min bil, hade han sagt till Jonas Granström på Möller Bil SEAT. – Och det gjorde det, säger Kenneth och skrattar.

Kenneth Palm köper bil med ögonen. Ja inte enbart, men ändå så pass mycket att han inte riktigt kunde motstå en och annan utrustningsdetalj i affären med Jonas Granström på Möller Bil SEAT i Västerås.
– En svart bil med grått tak och stripes som matchar fälgarna, det har jag aldrig haft förut, säger han. Så klart jag gick på det och köpte en SEAT Arona när Jonas sa åt mig att ”en sådan skulle du väl ha”.

Men ingen som känner Kenneth tror att han låter sig ”luras” av Jonas. Efter yrkesår som inköpare för trycksaker inom Ica-förlaget är han van vid att komma överens i affärer.
– Jag tycker om att deala, gillar när kemin stämmer och man får brottas lite, säger Kenneth. Och jag trivs med alla på Möller Bil SEAT i Västerås. Det är roligt att komma dit och deras intresse för mig håller i sig också efter mitt bilköp.

SEAT är det varumärke som just nu växer snabbast på personbilsmarknaden. Det förvånar inte Kenneth.
– SEAT har modeller för alla, fortsätter han. Körkomforten påminner om bilens storasyskon inom VW och prisläget är intressant.

SEAT har modeller för alla

Jonas Granström säljchef för SEAT är inte heller förvånad.
– En stor del av nybilsförsäljningen är privatleasing och 7 av 10 som valt SEAT återkommer när leasingperioden är slut. Därmed toppar varumärket leasingstatistiken. Till det ska läggas alla nya kunder som upptäckt SEAT och strömmar till.

Läs mer: Passar privatleasing mig?

Han fortsätter:
– SEAT är väl prissatt och modellprogrammet faller många i smaken.

Jonas Granström, säljchef SEAT

Kenneths val föll på den nya SUV:en Arona. Bilens avancerade tekniska utrustning är dock inget som han dagligen använder.
– Nej instruktionsboken är och förblir oläst. Backar jag så vänder jag på huvudet och fickparkeringsfunktionen låter jag bli. Jag upptäcker nya finesser hela tiden, använder inte många. Och är det något jag undrar över så åker jag in till Möller Bil SEAT och frågar.

Där blir det en fika tillsammans med gänget, med fikabröd som Kenneth har med sig. Jonas skrattar.
– Ja Kenneth tillhör nästan personalen här. Och självklart besvarar vi gärna våra kunders frågor som kan uppkomma när man börjar lära känna sin nya SEAT. Bilarna är tekniskt avancerade och erbjuder många bra funktioner för föraren.

Kenneth fyller i.
– För att vara lite seriös så är det faktiskt så att jag verkligen gillar körglädjen i SEAT och att man har bra översikt. Aronan är en smidig stadsbil som känns sportig. Det passar mig som mestadels kör i stan.

Trots att han är så nöjd med sitt val av bilmärke poängterar Kenneth åter en gång hur viktig relationen med Möller Bil SEAT är för hans bilinköp.
– För mig har det stor betydelse att jag blir uppskattad som kund. Det blir jag hos Möller Bil SEAT och det inger förtroende. Den kemin är helt avgörande. Aronan är den sjätte bil jag köper av Jonas, avslutar Kenneth Palm i Västerås.

Läs mer: Kolla in utbudet av SEAT här