Med solens ankomst ökar försäljningen

I Varuhuset Kringlan finns 37 stycken olika butiker och företag. Här hittar kunderna det mesta. Inför den annalkande våren väntas ännu fler kunder och nya produkter. "För vår del är alltid våren positiv", säger Deborah Osis Conta, optikerassistent och glasögonstylist på Synoptik som ligger på våning två i Varuhuset Kringlan.

Deborah Osis Conta, optikerassistent och glasögonstylist

Att våren är viktig för många butiker råder inget tvivel om. Redan i mars börjar butikerna förbereda sig. De plockar fram och exponerar de produkter som det kommer säljas mest av. Hos Deborah och Synoptik råder febril aktivitet.

– Överlag ser vi en trend i vintage stil på bågarna, förklarar Deborah och fortsätter med att ge exempel: Clubmaster, aviator, cat eye med mera. Runda glasögon är mer populärt än någonsin. Både på glasögon och solglasögon.

Alla vill ha solglasögon

Så fort dem första solstrålarna tränger igenom och våren närmar sig kommer alla in för att köpa solglasögon. Deborah och hennes kolleger på Synoptik är väl förberedda.

– Att jobba inom Synoptik kedjan ger oss en fördel. Företaget satsar på oss medarbetare. De lägger ner mycket tid och resurser på utbildningar och kompetenshöjande insatser. Dessutom har vi ett brett utbud, både dem stora märkena och andra sorter. Hos oss kan kunderna alltid hitta något som passar dem.

 

Heritage kollektionen

– Nu är det premiär för Heritage kollektionen som kallas för ”spectacles of all time”, berättar Deborah och plockar fram olika modeller av bågar. Hela kollektionen är inspirerad av 1900-talets årtionden; 30-talets runda bågar, 50-talets fokus på ögonbrynen och cat eye och 60-talets mer kantiga former.

Bland Heritage glasögonkollektion syns fina smyckesdetaljer som pärlemor, kristaller och läderdetaljer. Designers blir allt modigare med färgvalen, gult, blått, grönt. Ofta en blandning på en och samma båge.

Ett annat märke som sticker ut bland mängden är Enzzo. Enzzo är kända för deras experimenterande sätt att designa bågar som i ”Stone Alchemy” kollektionen där de kombinerar material som sten, trä och kolfiber, vilket resulterat i ”Red Dot Award” 2016.

Synoptik har ett av marknadens största utbud av glasögon och bågar för både dam och herr. Glasögon finns i olika prisklasser och för alla smaker och behov.

Välkommen till Varuhuset Kringlan!

www.kringlanshopping.se

www.synoptik.se

Varuhuset Kringlan på facebook