Tävla om 150 000 kronor i årets upplaga av Energichansen

Snart är det dags för Energichansen 2018. I år finns 150 000 kronor i potten i sponsortävlingen för föreningar som anordnas av Sundsvall energi. Några som vet vad tävlingen kan ge är förra årets vinnare Judo Sundsvall.
– Det är roligt att genomföra ett projekt som alla i föreningen kan engagera sig i. Det skapar en väldigt god gemenskap, säger huvudtränaren Wolfgang Biedron.

Judo Sundsvall

Sundsvall Energi vill främja lokal drivkraft och utveckling i Sundsvallsregionen genom sponsortävlingen Energichansen. Några som tog vara på tillfället var förra årets vinnare Judo Sundsvall.
Vi var även med år 2016 men förra året la vi in lite mer energi för att försöka nå toppen, säger Wolfgang Biedron huvudtränare på Judo Sundsvall.

Det skapar en väldigt god gemenskap och föreningen får bra publicitet även om man inte vinner.

Wolfgang berättar om fördelarna med tävlingen även när deltagandet inte resulterat i vinst.
Det är roligt att genomföra ett projekt som alla i föreningen kan engagera sig i. Det skapar en väldigt god gemenskap och föreningen får bra publicitet även om man inte vinner.

Ett vinnande koncept
Energichansen är en återkommande sponsortävling som Sundsvall Energi anordnar en gång per år. I år pågår tävlingen från 1 oktober till 23 november. För att delta spelas ett filmklipp in på max 40 sekunder där föreningen motiverar varför man ansöker om sponsorpengar och vad som kan erbjudas som motprestation. Exempel på motprestation kan vara tryck på kläder, uppträdanden eller föreläsningar, erbjuda namn på tävlingar, cuper eller annat. Endast fantasin sätter gränser. Bidragen skall vara inlämnad senast 31 oktober. Omröstning sker mellan 14-20 november och vinnaren presenteras den 23 november.

Läs mer: Energichansen – Främjar lokal drivkraft och utveckling i Sundsvallsregionen

År 2017 var det Judo Sundsvall som kammade hem vinsten.
Vi hade ett bra tema tror jag. Det finns flera unga tränare här på klubben som har ett stort intresse och engagemang. De sköter sin egen träning, tränar yngre grupper och studerar. De spenderar mycket tid på klubben och mellan träningarna behöver de utnyttja tiden till att plugga, säger Wolfgang.

Tänk dig bilden av en stor lokal där flera barn tränar judo, det frustas skriks och övas för fullt. Mitt i detta ska du försöka koncentrera dig på skola och läxor. Så visade Judo Sundsvall upp sitt problem. De ville använda vinsten till att bygga ett rum där ungdomarna kan gå undan och koncentrera sig innan nästa träning börjar.
Vi har inte hunnit sätta våra vinstpengar till verket ännu utan de ligger sparade. Vi behöver lite mer pengar för att kunna färdigställa rummet.

Energichansen lyfter föreningslivet
Tävlingsbidragen går via en jury som väljer ut 10 finalister samt tre föreningar som får utnämningen ”juryns val”. I finalen får allmänheten rösta fram sin favorit.
Jag tror det är viktigt att visa ett problem som tilltalar allmänheten. Det var så vi tänkte, att du ska förstå vad vi vill göra med pengarna även om du inte själv är insatt i judo, säger Wolfgang.
Sedan var det tur att min dotter är duktig på att klippa och redigera filmer. Hon hjälpte oss att få filmen riktigt bra, fortsätter han.

Förutom sponsring vill Sundsvall Energi genom tävlingen lyfta föreningslivet. Detta är något som Wolfgang känner att Judo Sundsvall fick ta del av.
Jag skulle definitivt rekommendera andra föreningar att delta i Energichansen. Det var ett bra avbrott i rutinen. Vi fick en bättre gemenskap i klubben och det skapade även publicitet och engagemang utanför föreningen. Sen är såklart prispengarna ett plus, något som kan hjälpa föreningen att växa och bli ännu bättre.

ENERGICHANSEN 2018
Vill du läsa mer om Energichansen och lämna ett bidrag?
Klicka in på länken Energichansen