Snälla kunder bli inte irriterade på oss – vi har snart byggt klart

Den gamla VW-hallen hos Möller Bil i Västerås är jämnad med marken. Rivningsdammet har visserligen lagt sig. Och snart står den nya hallen på plats. Men parkeringsytan är inte okej just nu. Och det är inte heller särskilt lätt att hitta till VW:s kundmottagning och verkstad.

STORSATSNING. – Den nya VW-hallen är den tredje stora nybyggnationen vi gör, säger Jonny Lindborg på Möller Bil i Västerås. Audi och Skoda/Seat-hallarna är redan klara. Och efter oss är det bara verkstaden kvar som ska bli ny.

– Vi vet att det är bökigt för våra kunder just nu, säger Jonny Lindborg, märkeschef på Volkswagen på Möller Bil i Västerås. Det beklagar vi verkligen. Redan innan vi började bygga om hade vi brist på parkeringsplatser. Och det är ännu värre nu.

Han fortsätter:
– Det kan betyda att du måste ställa bilen lite längre bort än vanligt när du ska besöka VWs försäljning, kundmottagning eller verkstad. Men det kommer att bli bättre. När allt är klart har vi många fler p-platser än vi någonsin haft. Och det måste vi ha.

Tveka inte att komma till oss fastän det är lite rörigt nu

Totalt sålde Möller Bil Västerås ca 4 800 nya och begagnade bilar under 2017. Det betyder att också Möller Bil VW har vuxit stort. Från en försäljning på 300-400 bilar om året för 7-8 år sedan, till förra årets försäljning som landade på drygt 1100 bilar.
– Det har skapat trångboddhet. Vilket nu får sin lösning i och med bygget av den 1600 kvm stora VW – hallen.

Den kommer att inrymma nybil- och nästan-nybils försäljning plus kundmottagning och verkstad.
– VW- hallen blir fantastisk! Ljus och med en stor utställningsyta som har plats för uppemot 35 bilar. Att jämföra med utrymmet i den gamla där vi max fick rum med 14.

Läs mer: Kolla vårt utbud av nya Volkswagen

VW-hallen beräknas vara klar i oktober. Och där kommer det att erbjudas nya körupplevelser.
– VW:s modellprogram är mycket genomtänkt. I vår palett finns en bil för alla. I nya hallen kommer du få uppleva och kunna provköra betydligt fler modeller än förut.

Och så blir det avancerat digital teknik i VW-hallen. Paddor, ledskärmar och VR-glasögon som gör utrustningsvalen enklare.
– På med VR-glasögonen och känn in hur bilen ser ut, säger Jonny. Och gör dina personliga val utifrån den upplevelsen.

Det är ingen tvekan om att Jonny med medarbetare längtar till det datum då den nya hallen invigs.
– Någon gång i oktober räknar vi med att allt är klart. Till dess finns VW-försäljningen nu i den gamla Skoda/Seat-hallen ett par hundra meter bort.

Läs mer: Möller Bils utbud av nästan nya Volkswagen

Och som sagt – just nu är det lite krångligt.
– Söker du kundmottagningen eller verkstaden ska du passera ett stängsel som det kanske inte känns riktigt bekvämt att passera, säger Jonny och fortsätter:
– Vi har skyltar som du kan följa. Det står kundmottagning på en dörr och verkstad på en annan. Men jag vet att det kan kännas irriterande. Dessvärre.

Så Jonny och hans medarbetare välkomnar alla in i VWs försäljningshall. Oavsett ärende.
– Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt. Tveka inte att fråga. Vi vill ju att den här byggperioden ska bli så smidig det bara går för våra kunder, säger han och fortsätter.

– 1 april drar vi igång en Vårkampanj på några modeller. En möjlighet köpa bil till ett riktigt bra pris. Välkommen hit så berättar vi mer, avslutar Jonny Lindborg på Möller Bil VW i Västerås.

Kontakta Möller Bil i Västerås för mer information.