Så här vet du att den begagnade bilen håller vad den lovar

Det kan bli ditt livs bästa bilaffär. Att köpa begagnat. En bil som redan tappat en väsentlig del av nybilspriset. Men som känns som ny. Samtidigt som du får garantier att bilens skick är på topp genom Das Welt Auto. En garanti på begagnat som om bilen vore ny.
  • 1/2

    RIGORÖS KONTROLL. För att den begagnade bilen ska förses med Das WeltAuto-garanti sker en grundlig kvalitetskontroll där 122 punkter måste testas och bli godkända. Allt protokollförs.

  • 2/2

    NYBILSKÄNSLA. Med fabriksgarantin Das WeltAuto kan du känna dig helt trygg med bilens skick.

– Garantin Das WeltAuto på begagnade bilar är densamma som en nybilsgaranti, säger David Stranne försäljningschef för begagnat på Möller Bil i Västerås. Den omfattar våra starka varumärken Volkswagen, Seat och Skoda. Bilar som vi vet är otroligt bra och vars prestanda inte påverkas särskilt av att bilen rullat ett tag.

Det är generalagenten Volkswagen Group Sverige som står bakom certifieringen och garantin Das WeltAuto. Möller Bil i Västerås är anslutna till systemet.
– Volkswagen centralt bryr sig om begagnat och är måna om att du som kund ska känna dig helt trygg med bilens skick i en begagnat-affär. Vi på Möller Bil delar fullt ut dessa värderingar.

Läs mer: Kolla in Möller Bils utbud av Volkswagen med Das WeltAuto-garanti

Den rigorösa kontrollen är grunden för Das WeltAuto-certifieringen. Löftet till kunden är en särskild garanti på bilen.
– Das WeltAuto omfattar Skoda-, Seat- och Volkswagenbilar som är upp till 5 år och som har gått max 12 000 mil. För att få märka bilen som certifierad har vi krav på oss att testa och godkänna bilen innan den ställs ut i begagnathallen.

En garanti på begagnat som om bilen vore ny

På Möller Bil genomförs det alltså en mycket grundlig besiktning med tester och protokoll där varje detalj noteras.
– Vår specialutbildade fordonsmekaniker kollar utsida, undersida och motor enligt uppställda regler. Och godkänns bilen inte på samtliga 122 punkter så förses den inte med Das WeltAuto-garantin.

Kolla utbudet av Skoda här

Garantin gäller under 12 månader utan milbegränsning. – Kvalitetstestet säkerställer att din bil är i bästa skick såväl under huven som in- och utvändigt. Och skulle något ändå hända inom ramen för garantin kostar det dig självklart inget. Ingen självrisk heller.

 

 

En Das WeltAuto-certifierad bil ger också kunden bytesrätt hos Möller Bill i Västerås.– Stämmer, också här skakar Das WeltAuto om bilbranschen med ett tryggt nytänk för våra kunder. Bytesrätten innebär att du kan byta en certifierad bil mot en annan begagnad bil hos oss. Inom 10 dagar efter köp.

Läs mer: Utbudet av Seat med Das WeltAuto-garanti

David Stranne med kollegor på Möller Bil i Västerås brinner för begagnat.– På Tunbytorp har vi de varumärken som omfattas av Das WeltAuto, alltså Volkswagen, Skoda och Seat. Här kan du hitta en nästan ny bil som är lite roligare, lite mer välutrustad. Men som tappat en väsentlig del av nybilspriset, säger David och fortsätter:
– Vi, tillsammans med generalagenten, är stolta över att våra varumärkens begagnade bilar håller en så hög kvalitet. Genom garantin Das WeltAuto förmedlar vi detta till dig som kund. Så att du kan lita på att bilarna verkligen är i det toppskick som vi säger att de är.