Privatleasing är prisvärt – om du tänker på det här

Från 1600 kronor i månaden kan du leasa en helt ny bil. Utan kontantinsats. Eller funderingar på andrahandsvärdet. Samtidigt som du känner dig trygg i rygg med nybilsgaranti. – Det är garanterat en skön körupplevelse. Och för många en riktigt bra finansieringslösning, säger Jonas Granström på Möller Bil.

UPPMÄRKSAMMA. – Se till att få ett helhetspaket när du privatleasar bil, säger Jonas Granström på Möller Bil i Västerås. Paketet ska innehålla försäkring, nybilsgaranti, mall för ett normalt slitage och gärna också vinterdäck och däckhotell.

Privatleasing generellt har under de senaste åren varit under kraftig tillväxt.
– Det är inte konstigt. Känslan av att köra en ny, säker och miljösmart bil utan att behöva betala en kontantinsats är klart angenäm, säger Jonas Granström, ansvarig för privatleasing inom SEAT på Möller Bil i Västerås. Privatleasing är ett fördelaktigt finansieringsalternativ på sitt bilinnehav.

SEAT – som jobbat länge med privatleasing – toppar andelen privatleasade bilar i Sverige enligt MRF.
– Som kund får du mycket för pengarna. En riktigt bra bil med nybilsgaranti i 3 år, fri service och inga kostnader för fel som uppstår.

99 % är nöjda med sin leasingtid

Hyran för bilen per månad är fastställd från start. Och det ger en klar bild över kostnaderna.
– Möller Bil garanterar bilens restvärde. Det är alltså vi som tar risken om marknadspriserna på begagnat sjunker. Det är en viktig förutsättning som du som kund bör känna till. Att bilens restvärde är fastställt från början.

På Möller Bil ser leasingavtalen ut så. Med ett fastställt restvärde som ger kunden trygghet. Men på marknaden finns också aktörer som jobbar med flytande restvärden på bilen. Och då kan det komma negativa överraskningar.

Läs mer: Kolla i Möller Bils utbud av Seat här

– SEAT var tidig i branschen att erbjuda privatleasing med den prisbild vi ser idag. Vår långa erfarenhet har gjort att vi har varit med i hela processen. Från det att kunden köper sin bil av oss till återtagandet av den. Vi är måna om att hela leasingsperioden ska bygga på kundnöjdhet och trygghet. Därför har vi utarbetat riktigt bra rutiner kring privatleasing.

Att SEAT är ett populärt bilmärke råder ingen tvekan om.
– SEATs karosser är lite tuffare, lite sportigare. Vår nya Ibiza har i höst fått utmärkelser i varenda test den deltagit i. Och nya SUV:en Arona – som har premiär i januari – finns nu på plats i butiken och provkörs för fullt. Det vore en underdrift att säga något annat än att kunderna är väldigt nöjda med bilmärket. SEAT kan erbjuda allt från minsta bil, till den sportigaste och vidare till bästa familjebilen.

Privatleasing är ett sätt av flera att finansiera sitt bilköp. Och det gäller att ge sig tid att jämföra de olika alternativen.
– Körsträckan går det att avtala om. Brukar vanligen ligga på 4500 mil på 3 år. Annat som regleras i leasingavtalet är att bilen ska återlämnas i ett bra skick med normalt slitage. Reglerna finns definierade i ett informationsmaterial som Möller Bil tagit fram. Väl värt att läsa igenom inför beslutet om privatleasing.

Det är också vettigt att begära en alternativ finansieringslösning för att se vilket ekonomiskt upplägg som fungerar bäst.
– Det är alltid klokt att göra flera beräkningar för att se vilken lösning som är mest prisvärd utifrån dina behov. Även om privatleasing för väldigt många är ett riktigt bra alternativ.

Mer information: Kontakta Möller Bil om du vill veta mer om privatleasing