Bästa begagnade-bil-köpet gör du med denna garanti

Det är Volkswagen i Sverige som står bakom det omfattande garantiprogrammet Das WeltAuto. En certifiering som gäller begagnade bilar och som garanterar att 122 punkter på bilen har kontrollerats och godkänts av en fordonmekaniker med specialkompetens.
  • 1/2

    SAMSYN – Volkswagen centralt och Möller Bil i Västerås tryggar gemensamt kundens begagnat-köp genom garantin Das WeltAuto, menar David Stranne Möller Bil och Patrik Söderberg Volkswagen Group Sverige.

  • 2/2

    LÖFTEN – Innan bilen får klartecken att ställas ut i begagnathallen med märkningen Das WeltAuto har den godkänts enligt de regler som vi som generalagent har bestämt, säger Patrik Söderberg.

– Das WeltAuto för begagnade bilar inom Volkswagens varumärken finns i Sverige och i vissa delar av Europa. Reglerna är exakta och ställer stora krav på de återförsäljare som får ansluta sig till systemet, säger Patrik Söderberg på Volkswagen Group Sverige.

Syftet är att kunden oavsett var i landet man befinner sig ska vara helt säker på att bilens skick är det bästa.
– Innan bilen står i begagnathallen och är märkt med Das WeltAuto har den godkänts enligt de regler som vi som generalagent har bestämt.

Läs mer: Kolla in Möller Bils utbud av Volkswagen med Das WeltAuto-garanti

Das WeltAuto är en förstärkt garanti som omfattar en rigorös kontroll av bilen.
– Karossen kollas, däck, bromsar, ja allt utvändigt. Dessutom kontrolleras bilens skick undertill. Plus självklart motorns kondition som via de auktoriserade återförsäljarnas specifika diagnosinstrument undersöks minutiöst, berättar Patrik. Programuppdateringar genomförs och eventuellt dolda felkoder åtgärdas.

Det finns långtgående kvalitetskrav på den återförsäljare som får bli auktoriserad Das WeltAuto- medlem hos Volkswagen Sverige.
– Möller Bil i Västerås är auktoriserad Volkswagen-återförsäljare och har den kompetens som gör att vi som generalagent väljer att samarbeta med dem när det gäller denna omfattande garanti. Vi har en samsyn på vikten av att leverera kvalitet.

Volkswagen bryr sig om begagnat-kunden

Hos Möller Bil har en fordonsmekaniker genomgått en centralt anordnad utbildning för att genomföra testerna korrekt.
– Varje punkt som testas enligt kontrollprogrammet dokumenteras. Och ingen av de 122 punkterna får vara icke-godkända om Das WeltAuto-certifieringen ska gälla.

Centralt hos Volkswagen Group Sverige sker vidare en uppföljning att återförsäljarnas dokumentering.
– Vi märker direkt om kompetensen hos någon handlare som är ansluten till Das WeltAuto inte håller måttet.

Patrik framhåller vikten av en fabriksframtagen garanti.
– Värdegrund och regler sätts centralt och är inte något som den enskilde handlaren ska laborera med på egen hand. Vi ser självklart att begagnat-branschen jobbar seriöst. Centrala garantier som Das WeltAuto är en viktig del i detta arbete.

Patrik tillägger:
– Vi som generalagent vet att våra bilar har en hög kvalitet. Det finns ett engagemang för begagnat. Och vi vill nå ut med det budskap vi har: Det är en riktigt bra affär att köpa en nästan ny Volkswagen, Skoda eller Seat. Därför har vi gjort köpet av begagnat tryggare genom kvalitetsgarantin Das WeltAuto.

Kolla utbudet av nya och nästan nya Seat här                  Kolla utbudet av nya och nästan nya Skoda här