En enklare fest för studenterna och sommaren

Vårens högtider innebär högsäsong för catering. På Ica Vallhalla går de nu in i den period då efterfrågan på bufféer och andra färdiga festmiddagar är som högst under året.
-Studenten är vår absoluta topp när det gäller catering. Många vill vara med när det är fest och inte stå vid spisen, säger Greger Wendin, ägare av Ica Vallhalla.

En enklare fest för studenterna och sommaren

Studenten innebär en hel del förberedelser. För dig som ordnar ett studentfirande kan det vara många aktiviteter att hålla reda på även under själva studentdagen: champagnefrukost, lastbilstur, uppvaktning vid trappan och kanske en studentmottagning hemma. På Ica Vallhalla märker de att catering till studenten blir allt mer populärt.
– Gör det enkelt. Kom in och hämta en färdig buffé, till exempel en exotisk planka, tipsar Greger Wendin.

En exotisk planka är en buffé av kallskuret, grillad kyckling, delikatessostar och exotisk frukt som serveras vackert upplagt på en planka. Den är en av Ica Vallhallas färdiga festmiddagar på cateringmenyn.

Här kan du läsa mer om vad som ingår i vår Exotiska planka och vår Mingelbricka

Jämtländsk buffé, mingelbricka eller en variant
Ica Vallhalla erbjuder flera olika festmiddagar: kallskuret på fat, jämtländsk buffé, mingelbricka med småplock av italienska delikatesser och mycket annat.
– Vi har ett cateringutbud men kunden kan komponera med oss utifrån sina önskemål. Vi resonerar gärna tillsammans och hittar en skräddarsydd festmiddag, säger Anders Meriläinen, som jobbar på Ica Vallhalla.

Måltidsdryck och dessert ingår inte i bassortimentet för catering men det går bra att inkludera även tårta eller dessert i leveransen då Ica Vallhalla har samarbeten med konditorier.
– Säg till om ni har särskilda önskemål, till exempel om du vill ha en helhetslösning. Det ordnar vi gärna, säger Anders.

Klassisk eller lyxig smörgåstårta – Läs mer här!

Beställ i god tid
Något som är viktigt att tänka på för den som vill beställa catering inför studenten är att vara ute i god tid. På Ica Vallhalla har de möjlighet att leverera ett begränsat antal måltider.
– Hör av dig när du vet att du ska ha en fest. Det räcker att du vet på ett ungefär hur många ni blir, så går det att komplettera med exakt antal senare. Och kom ihåg att tänka på allergier och specialkost, tipsar Anders.

Festmåltid lagad med omsorg
Greger berättar att catering varit en viktig del av verksamheten så länge han har jobbat på Ica Vallhalla. Festmåltiderna lagas av de som jobbar i chark och deli-köket.
– Vi lagar maten med omsorg och kärlek. Maten som ställs på bordet ska både vara lockande för ögat och smaka gott, säger Greger Wendin.

Kontakta oss för mer information inför sommarens festligheter

Färdiglagat en vanlig sommarkväll
Inför sommaren kan det finnas flera skäl att välja färdiglagad mat utöver att ha en fest.
– Kallskuret är enkelt och gott på sommaren när det är varmt och du inte har lust att laga mat. Då är det smidigt att svänga förbi här efter jobbet och så har du middagen färdig, säger Greger.

 

 

Conny Gradin, Frösön

Varför väljer du att catera mat från Ica Vallhalla?

”Det är lättsamt när man har fest att inte behöva stå och fixa så mycket. Vi har beställt catering till skolavslutningar, dop, nyårsmiddagar och andra middagar. Vi älskar charkprodukter – korv, kött och fisk. Allra oftast väljer vi en jämtländsk buffé, ibland har vi varierat den för att få några favoritsalamis från charken.

På Ica Vallhalla har de kunnig och trevlig personal som ger bra service.
De är glada, jag får en härlig känsla av att gå dit. ”

Conny Gradin, Frösön