Positiv smygstart med onlinehandel på Ica Maxi i Härnösand

Sedan i maj kan du handla online på ICA Maxi Härnösand.
– Sommaren har visat att många uppskattar detta smidiga sätt att handla mat, säger Marlene Gidlöf på ICA Maxi. Beställ i lugn och ro hemma senast klockan 23.59 och hämta varorna färdigpackade i påsar dagen därpå.

SAMMA PRIS. – ICA Maxi Härnösand gör ingen skillnad på pris i butik och pris på nätet. Det är butikspris som gäller för handeln online också, säger Marlene Gidlöf på ICA Maxi Härnösand.

Marlene är en av sex erfarna anställda på ICA Maxi som under våren specialutbildats för att sköta butikens näthandel. De sköter allt från den rent administrativa delen till att plocka varorna kunderna beställt.
– Vi har alla sex jobbat länge i butik och har alla erfarenhet från butikens olika avdelningar. I butiken har vi alltid kundens bästa i fokus och i onlinehandeln innebär det exempelvis att vi bara plockar de allra finaste exemplaren av de varor du beställt och de med längst datum, säger Marlene.

Det är självklart en trygghet för kunden. En annan är att samma fokus på kundens bästa också gäller om en beställd vara skulle vara slut.
– Om du vill ha en ersättningsprodukt ersätter vi den slutsålda varan med en annan. För samma peng och i första hand med en produkt av högre kvalitet.

”När vi plockar varorna tar vi bara det bästa av det bästa”

Beställda varor levereras direkt in i kundens bil och Marlene har under sommaren fått många positiva kommentarer.
– Det verkar som många uppskattar enkelheten med storhandla via dator, platta eller mobil och samtidigt kunna kolla igenom skafferi och kyl. Och har man speciella önskemål, exempelvis att bananerna ska vara gröna eller vad det nu kan vara, så anger man bara det i kommentaren bredvid varan man beställer.

Varorna hämtas packade i påsar i ICA Maxis drive thru.
– Du bestämmer ett tidsintervall som funkar för dig och skickar sedan bara ett sms med ordet ”hämta” när du är redo att svänga förbi. Då har vi tre minuter på oss för att ta ut varorna som vi hjälper till att placera i din bil.

Vill du prova handla online så hittar du vår butik här.

Enklaste sättet att handla online är att logga in som ICA-kund.
– Systemet har koll på vilka varor du brukar handla och kallar dina 100 vanligaste varor för ”Mina Vanligaste”. De visas på skärmen och är bara att klicka i. På sidan har du också enkelt koll på vilka kampanjvaror vi erbjuder veckan du beställer.

På ICA Maxi Härnösand har man valt att ha samma priser online som i butiken och istället transparant ta en avgift för att butikens personal plockar varorna.
– Vi tar ett enhetspris på 49 kronor per köptillfälle online. I övrigt har vi alltså exakt samma priser och erbjudanden i butik som på nätet. Betalningen reserveras vid beställningen och genomförs digitalt eller via Klarna vid leveransen.

Efter den succéartade smygstarten är nu Marlene och hennes fem kollegor redo att nå ut lite bredare med informationen om att ICA Maxi Härnösand erbjuder handel online.
– Ja vi känner oss nu redo och vi har förstått att det är många som uppskattar den tid man sparar på att få varorna paketerade och placerade i sin bil. Det är ett smidigt, snabbt och bekvämt sätt för många att handla, avslutar Marlene Gidlöf, projektansvarig för näthandeln på ICA Maxi i Härnösand.

Här kan du se veckans erbjudanden