ICA Maxi fixar bästa maten till din fest

Ibland vill man inte lägga ner tid på matlagningen. Varken till fredagsmyset eller den stora festen. Och det är då delikatessavdelningen på ICA Maxi i Härnösand rycker in med sina fantastiska smörgåstårtor, delikatessbrickor och bufféer. Med utvalt och välsmakande innehåll.

ICA Maxi fixar bästa maten till din fest

Jocke Åkerblom och Linda Hallstensson är experter på att laga kalla rätter. Med stor precision och passion för mat skapar de goda smörgåstårtor. Och en av storsäljarna är den med italienska smaker.
– Den Italienska smörgåstårtan är absolut en av mina favoriter, säger Linda spontant och hon får medhåll av Jocke.
– Vi kallar den för tårtornas tårta. Byggd med färskoströra och pestofyllning mellan lagren. Vackert prydd med en riklig mängd salami, oliver och passande frukt och grönt efter säsong.

”Hämta i butik eller välj hemkörning”

Den har funnits i cateringmenyn i något år och redan blivit en kundfavorit.
– Vi har utvecklat och moderniserat vårt cateringsortiment sedan en tid tillbaka, fortsätter Jocke. Med nya smaker och men också med fokus på att du enkelt ska kunna välja en personlig meny efter egen smak. Genom att kombinera olika brickor, bufféer och tillbehör.

Han nämner Köttsymfonin som ett exempel. Buffén som innehåller tunna BBQ-spjäll, fläskfilé, rostbiff, majskolvar, grillad paprika, picklad rödlök, bearnaisesås, vitlökssås och melon.
– Till den kan du enkelt lägga till en potatissallad eller en gratäng exempelvis. Vår färskpotatissallad med fetaost och soltorkade tomater är så suveränt god.

Men alla smaker är inte nya på cateringmenyn. Här finns också den klassiska smörgåstårtan.
– Kökets favorit. Med krämig leverpastej- och paprikaröra mellan lagren. Garnerad med hackade ägg, ost, skinka, hamburgerkött, pepparrotsvisp och grönsaker.

Känslan av kust och skärgård är konstant alla årstider i fina Härnösand. Och sommartid blir förstås njutningen av och kring havet alltmer påtaglig.
– Självklart har vi också en Skärgårdsbuffé på menyn, säger Linda. Med gravad lax, varmrökt lax, stekt inlagd strömming, tre sorters sill, västerbottenpaj, gravlaxsås, romsås, citron, sparris, smör, bröd, lagrad ost.

Också till den kan man lägga till sallad, potatis och kanske en ostbricka som avslutning.
– På så sätt plockar man ihop olika delar i en buffé, allt efter tycke och smak, fortsätter Jocke. Häromdagen hade jag en kund som beställde fifty-fifty av Skärgårdsbuffén och Köttsymfonin för att tillgodose alla gästers smak.

Också till fredagsmyset kan det vara riktigt härligt att slippa kocka.
– Plockbrickan är en riktig succé, berättar Linda. God plockmat med kycklingspett, rackebajsare, oliver, pepperballs, manchego, lagrad hårdost, små ölkorvar.

Jocke fyller i:
– Delikatessbrickan är också trevlig att servera. Den innehåller lite av varje i rejäla portioner.

Vilket för övrigt gäller alla rätter på ICA Maxis cateringmeny.
– Kunderna uttrycker att portionerna är generöst tilltagna. Och så ska det ju vara när man bjuder sina gäster till bords, avslutar Jocke Åkerblom och Linda Hallstensson på ICA Maxi i Härnösand.