Pizzakvällarna är räddade – köp pizzan i ICA Maxis nya Bistro

– Men har ni pizza också, brukar kunderna förvånat säga när de upptäcker våra läckra pizzor i nya Bistron, säger Jessica Svanberg medan hon gör klart de populära frukostmackorna i Bistron på ICA Maxi i Härnösand. Ja, vi får faktiskt till och med höra att våra pizzor är godast i stan.

Pizzakvällarna är räddade – köp pizzan i ICA Maxis nya Bistro

Det är tidig förmiddag i Bistron på ICA Maxi. Jessica har jobbat någon dryg halvtimma med de förberedelser som behövs innan Bistron öppnar.
– Ja det är lite att plocka med varje morgon. Allting är ju nybakat eller nytillagat av butikens duktiga proffs. Maten vi serverar lagas ju från grunden. Och allt är precis så där fräscht som mat med restaurangsmaker ska vara.

”Med bra råvaror sitter smakerna”

Bistrons diskar är fyllda med frukostmackor med ost eller skinka, räkmackor gjorda på levainbröd eller tekaka, laxbagels och croissanter. För att inte tala om alla lockande konditorivaror.
– Mmm, säger hon, jag älskar det söta och det du ser här är bakat av ICA Maxis egna konditorer. Princessbakelserna är suveräna, hallon/blåbärsbakelsen likaså och alla kondisbitar, så goda. Min egen favorit? Måste jag välja? Åhh så svårt, kanske Budapest eller…

Jessica har jobbat länge med mat och i den del som tidigare var café men som nu byggts om till en Bistro. Och det är inte bara restaurangkänsla i miljön. Restaurangsmakerna sitter också där, det får Jessica bekräftat dagligen via kunderna.
– Vi är supernoga med råvarorna till allt. Alla grönsaker är utvalda från vår egen Frukt & Grönt-avdelning, bröd och kondisvarorna bakas av Maxi-bageriet, delikatesserna kommer från och tillagas av Delin och så vidare.

Veckans Erbjudanden hittar du här

Mat tillagad av kunnigt folk med andra ord. Jessica avbryter samtalet en liten stund medan hon serverar kaffe och frukostmackor över disken till ett par gäster.
– Kökets kockar på ICA Maxi lagar Bistrons lasagne och alla pajer, fortsätter hon när gästerna slagit sig ner vid ett borden. Jag och mina kollegor fixar korv och toast här i Bistron och bakar pizzorna.

Pizzorna ja – på menyn finns exempelvis Capricciosa, Vesuvio, Hawaii, Verdura, Margherita, Kebabpizza – ja alla de som brukar finnas på pizzeriorna.
– Det är kvalitetsråvaror som gäller på pizzorna, självklart med en riktigt god mozzarellaost. Plus färsk rucola som topping. Vi bakar pizzor med godaste pizzeriasmaken, men priset ligger lite lägre än medelpriset i stan.

Förutom Bistron som erbjuder  dig vardagslyx så har vi även Catering för speciella tillfällen – du kan läsa mer här.

Strävan i Bistron är att erbjuda något för alla och att det ska vara lättillgängligt och vällagat.
– Vi har något för alla smaker. Pizza som sagt, men också lasagne, paj och dagens sallad plus mackor och fika, säger Jessica och fortsätter:
– Du ska snabbt kunna hämta din lunch, pizza eller bakelse här. Eller välja att slå dig ner och njuta av det goda från Bistron i vår fina miljö. Vi har plats för uppemot ett 70-tal gäster så det brukar sällan vara trångt, avslutar Jessica och vänder sig sedan för att ta emot nästa gäst i Bistron på ICA Maxi i Härnösand:
– En räkmacka med kaffe. Ta den gjord på levainbröd, tack.