Efter ett år som handlare på ICA-Maxi i Härnösand: ”Siffrorna visar att kunderna blir mer och mer nöjda med oss”

– Mat är fantastiskt, säger Magnus Winges och böjer sig över den ugnstekta falukorven han håller på att laga till. Noggrant lägger han grönsakerna runt den fyllda falukorvsringen och fortsätter:
– Jag älskar att laga mat. Och helst med få men riktigt bra ingredienser.

Efter ett år som handlare på ICA-Maxi i Härnösand: ”Siffrorna visar att kunderna blir mer och mer nöjda med oss”

Magnus Winges är ICA-handlare på Höga kustens stormarknad, ICA Maxi i Härnösand.
– Jag gillar att planera när jag lagar mat. På vardagarna blir det ofta enklare rätter, ofta tillagade i ugnen. Men på helgerna får matlagningen ta längre tid och då föredrar jag en riktigt god köttbit.

Gärna hängmörad, menar han. Och omsorgsfullt tillagad.
– Jag brukar salta köttbiten och låta den vila någon timma i rumstemperatur innan jag steker. Det ger en fin stekyta. Och så tillbehör som sparris, stekta champinjoner och ett kryddsmör. Eller en bearnaisesås.

I dagarna är det ett år sedan Magnus blev ICA-handlare och tog över ICA Maxi Härnösand. Och visst har 2018 varit ett spännande år.
– Ett mål har varit att få fler Härnösandsbor att upptäcka vilken bra butik ICA Maxi är. Ett annat har varit att vi också utvecklat butiken ytterligare enligt våra kunders önskemål.

Önskemålen har vaskats fram genom att Magnus bokstavligt talat legat med örat mot rälsen. Och lyssnat. Dock helt utan uppoffring. För hans i särklass största intresse är möten med människor.
– Jag gillar att gå till jobbet och känna att jag ska göra mitt allra bästa för att ICA Maxis kunder ska vara nöjda med butiken. 365 dagar om året.

Lyssnandet har bland annat medfört att det numera finns 2500 nya artiklar i ICA Maxis sortiment. Varor som kunderna efterfrågat.
– Först lyssna, sen lösa. Inga problem. Samma sak gäller om något går fel. Vi är alla människor och fel kan det bli. Men allt går att lösa om man lyssnar.

Magnus kommer från Gävle och började sin ICA-bana för knappt 30 år sedan, då han mellan 9:an och gymnasiet började sommarjobba i en av Gävles ICA-butiker.
– Jag körde kundvagnar, plockade varor och gjorde enklare arbetsuppgifter. Fortsatte med det under hela gymnasietiden och blev erbjuden en anställning efter studenten. Har jobbat med det mesta i butik och också varit butikschef för ICA Maxi i Gävle.

Tveklöst alltså att Magnus ICA-hjärta sitter fastgjutet. Liksom det gör hos många av medarbetarna på ICA Maxi i Härnösand.
– Personalen här är så otroligt bra och det finns så mycket livsmedelserfarenhet inom väggarna. Vi är alla stolta över kvaliteten på butikens kött, fisk, frukt, grönt och mejeriprodukter – ja på alla färskvaror och garanterar en toppkvalitet genom vår färskvarugaranti. Dubbla pengarna tillbaka om något är fel på varan.

Målet i år är att fortsätta utveckla ICA Maxi Härnösand. Förstås.
– Vi är en matig, modern butik med ett maxat sortiment som gärna lyssnar på dig som kund. Tack för alla bra förslag! Och fortsätt att berätta vad vi kan göra för dig. Vi kommer att lyssna, avslutar Magnus Winges ICA-handlare på ICA Maxi i Härnösand.

Här kan du se veckans erbjudanden

Magnus Winges

Ålder: 44 år.
Jobb: ICA-handlare ICA Maxi Härnösand.
Bor: I lägenhet i Härnösand och villa i Gävle.
Familj: Fru och två vuxna söner.
Fritid: Sport, gärna innebandy och golf.
Dold talang: ”Här är ditt kylskåp” – lagar gärna mat av det som finns.
Hemlig last: Djungelvrål vid bilkörning.
På G: Inte helt offentligt ännu – ledtrådar: Bistro och Nätbutik.
Drömmer om: Vaska guld en säsong i Alaska.
Om Härnösand: Wow så otroligt trevliga människor det bor här!

 

Testa i kväll: Magnus Härnösands-falu i ugn

För 4 personer

Du behöver:

  • 550 g falukorv
  • 1 ekologisk rödlök
  • tomater från peckas
  • Pesto med basilika smak
  • Prästost gärna lite lagrad
  • Grönsaker som passar i ugnen efter tycke och säsong.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader, snitta korven men spar någon centimeter i botten, fyll med lök och tomater, bred på pesto och toppa med osten.

Lägg i grönsakerna runt om och in i ugnen i ca 25 minuter.