Tvåårsfirande ICA-handlaren Mikael satsar vidare på barnfamiljerna och Ljusdal: ”Trivs otroligt bra här”

I dagarna är det två år sedan Mikael Svanqvist tog över Ica Supermarket Åsen i Ljusdal.
Han tycker att det har varit fantastiska år och ser fram emot många fler. Inte minst ska butiken satsa vidare på sina fina erbjudande till barnfamiljerna i området.
– Jag trivs så otroligt bra i den här butiken. Jag har fantastisk personal och fantastiska kunder, säger Mikael Svanqvist.

Mikael Svanqvist stortrivs i Ljusdal, med sin ICA-butik och den duktiga personalen.

Innan han tog över ICA Åsen den 1 oktober 2018 hade han drivit en ICA Nära-butik utanför Avesta i nästan tio år. Butiken i Ljusdal är fyra gånger större än den gamla och en stor skillnad är att han idag delegerar mycket mer jobb än tidigare.
– Jag har avdelningsföreståndare som jag litar väldigt mycket på och jobbar själv mer övergripande. Men jag försöker att vara ute så mycket i butiken som möjligt och känner kunderna lika bra här som jag gjorde i min gamla butik. Skillnaden är bara att de är många fler.

Mikael Svanqvist ser tillbaka på två fantastiska år på ICA Supermarket Åsen i Ljusdal.

Hans 35-åriga erfarenhet i branschen, bland annat som butikschef i en ICA Supermarket i Uppland, har varit till stor hjälp för honom de här två åren, liksom de många erfarna medarbetarna som kan butiken utan och innan. Ett koncept som Mikael Svanqvist ärvde från sin företrädare är den särskilda satsningen på barnfamiljer. Den som handlar för 500 kronor får köpa ett paket blöjor 49:90 och den som handlar för över tusenlappen får köpa blöjor för endast 99 öre.
– På lördagarna bjuder vi dessutom på godis och har tio procents rabatt på varor som tilltalar barnfamiljer. Det bor mycket barnfamiljer här i området och för många har det blivit ett lördagsnöje att åka och handla med barnen, berättar han.

Läs om veckans erbjudanden på ICA Supermarket Åsen här

För att underlätta för stressade barnfamiljer och andra som vill slippa lägga tid och energi på att planera sina matinköp erbjuder Ica Supermarket Åsen fyra varianter av färdiga matkassar.
– Femdagarskassarna för fyra personer är populärast. Det handlar både om barnfamiljer och om par som vill ha mat både till middag och till matlåda på jobbet dagen efter, säger Mikael Svanqvist.

Här kan du läsa mer om de färdiga matkassarna

ICA Åsen fortsätter sin satsning på barnfamiljer, inte minst genom bra priser på blöjor och färdiga matkassar.

Det har inte skett några stora förändringar under de första åren. Men butiken har fått ett visst lyft med klimatanpassade kylar, LED-belysning och en modernisering av maskinerna i charken. Något man har satsat mycket och kommer att utveckla ännu mer i framtiden är diskarna med kött och fisk i lösvikt.
– Vi har satsat på att i största möjliga mån bara erbjuda svenskt kött, och vi har ökat utbudet av lokalproducerade varor från till exempel Björk & Co i Färila och Delins Chark. Personligen är jag oerhört förtjust i Björks bacon som är alldeles särskilt gott rökt, säger Mikael.

Läs mer om ICA Åsens hemleverans här

En sak han förvånas över är den stora åtgången på fisk i butiken. För att möta den stora förfrågan har butiken nyligen bytt fiskleverantör, något som har fallit väl ut.
– Det jag tror lockar är att fisken är väldigt fint upplagd och att vi har duktiga medarbetare som kan ge tips på hur man ska laga till den, säger Mikael Svanqvist som själv räknar med att bli kvar på ICA Åsen tills han går i pension.
– Jag är 53 år idag och brukar stanna kvar länge på varje ställe. Så jag tror att det här är min sista butik, speciellt med tanke på att jag trivs så otroligt bra här.

Läs mer: ”ICA Supermarket Åsen är stolta över att vår butik är kvalitetscertifierad enligt en opartisk revidering”