Julhandeln i full gång på ICA Åsen – här är favoriterna Ljusdalsborna inte kan vara utan: ”Mycket från lokala leverantörer”

Butiksgriljerad skinka, lokaltillverkad rödbetssallad och korvar från flera hälsingska producenter. På Ica Supermarket Åsen Ljusdal är julhandeln i full gång.
– Vi gör allt för att ge kunderna precis den mat de vill ha på sina julbord, säger färskvaruchefen Alexandra Hansson.

Susanne Wallin, Lotta Jobs, Alex Mårtensson och Alexandra Hansson välkomnar alla kunder till ICA Supermarket Åsen i Ljusdal.

Det tjuvstartade redan i mitten av november med julmust, julskinka och skumtomtar i butiken. Men nu har Ljusdalsborna verkligen börjat bunkra upp inför julen, berättar Alexandra Hansson, färskvaruchef på Ica Supermarket Åsen Ljusdal.
– I år känns det som att många är tidigt ute för att slippa göra några stora inköp alldeles före jul. Nu är det ju extra viktigt att vi kan få en jämn ström kunder så vi inte riskerar trängsel.

Alexandra Hansson på ICA Supermarket Åsen i Ljusdal.

Butiken, som ligger mitt i ett bostadsområde, har många stamkunder som bidrar till den familjära stämningen. Under julhandeln kommer även lite mer långväga besökare från Järvsö och andra omkringliggande orter.
– Det är alltid roligt att arbeta i december. Kunderna är glada och vi är glada, så det blir extra bra stämning, säger Alexandra Hansson.

Läs om veckans erbjudanden på ICA Supermarket Åsen här

Hon och hennes kollegor har laddat upp med julskinka, färsk julkorv, grisfötter, sill, rödbetssallad och allt annat man kan tänka sig som hör julen till. Att butiken de senaste åren har satsat stort på att utveckla både kvaliteten och urvalet i sina kött- och fiskdiskar och inte minst utökat det lokalproducerade sortimentet är något som kommer väl till pass under julhandeln. Här finns till exempel köttprodukter från Tillmans och andra lokala producenter.
– Sedan har vi många röror från lokala leverantörer och getost från Tallåsen. Där snackar vi verkligen lokalt. Både kunderna och vi själva tycker att det är jätteviktigt att stötta de lokala producenterna och vi i butiken har ett väldigt bra samarbete med dem.

Läs mer om ICA Åsens hemleverans här

En storsäljare är naturligtvis julskinkan som gänget i charken själva griljerar i butiken.
– Vi märker även att kunderna samlas vid vår Delidisk som alltid har en viktig roll till helger, säger Alexandra.

Läs mer: ”ICA Supermarket Åsen är stolta över att vår butik är kvalitetscertifierad enligt en opartisk revidering”

Givetvis är Ica Supermarket Åsen även fyllt med frukt, julgodis, julklappspapper och julklappar som chokladaskar, skönhetsprodukter och hyacinter.
– Den som kommer hit för att handla inför julen blir inte besviken. Det kan komma fram danskar och fråga efter fläskdetaljer och då har vi leverantörer som fixar fram det. Vi löser det mesta. Vi vill att alla ska bli nöjda, säger Alexandra.

Här kan du läsa mer om ICA Supermarket Åsens färdiga matkassar