Förbered din bostadsförsäljning i lugn och ro hos Fastighetsbyrån

Sista minuten-städning inför fotografering och visning. Sömnlösa nätter av oro för att budgivningen inte ska ta fart. Att sälja sin bostad kan skapa stressmage hos den bästa. Hos Rebecca Jansson och hennes kollegor på Fastighetsbyrån i Västerås heter lösningen ”På gång”.
Rebecca Jansson på Fastighetsbyrån i Västerås.

Rebecca Jansson på Fastighetsbyrån i Västerås.

På gång är en tjänst som passar den som funderar på att sälja sin bostad och föredrar optimal tidsplanering och bästa tänkbara slutresultat.

– En bostadsförsäljning är en stor process för de flesta. Det är mycket pengar och känslor inblandade, och då kan det vara skönt att i lugn och ro förbereda sin försäljning och rådgöra med såväl mäklare som stylist och fotograf för att kunna visa upp bostaden från dess bästa sida, säger fastighetsmäklaren Rebecca Jansson som alltid ser till att nämna På gång-konceptet när hon träffar nya kunder.

Tanken är att det mer eller mindre ska vara ett knapptryck bort den dagen säljaren är redo

Med På gång förbereds försäljningen och bostaden säljs sedan när det passar säljaren. Säljaren kanske inte har hittat sitt drömboende än och med På gång finns tid att göra allt det praktiska i lugn och ro för att bostaden ska komma ut på marknaden precis när säljaren vill. Tanken är att det mer eller mindre ska vara ett knapptryck bort den dagen säljaren är redo.

Läs mer om hur Fastighetsbyrån i Västerås kan hjälpa dig!

Rebecca Jansson
Rebecca Jansson

När bostaden annonseras ut under vinjetten På gång ger det en signal till spekulanterna om att bostaden sannolikt snart kommer att vara till salu.

– Det ger säljaren en chans att marknadsföra bostaden under en längre tid utan att bostaden blir uttjatad på marknaden. Och för mig som mäklare ger det en chans att bunkra upp med spekulanter, säger Rebecca.

En annan sak hon tycker gör På gång så bra är att man oavsett när bostaden ska säljas kan passa på att ta bilderna under den årstid som snart är på intågande, men blommande trädgårdsland och gröna gräsmattor.

– Det kan vara pricken över i när en spekulant i slutändan blir köpare, säger Rebecca.

Inte sällan blir På gång-bostäder sålda redan innan någon officiell visning eller budgivning har inletts

När säljaren är redo får givetvis alla som har lämnat intresseanmälningar under På gång-perioden meddelanden, och de har också chans att bli inbjudna på förhandsvisningar. Ett tips Rebecca har till alla som söker bostad är att gå in på Fastighetsbyråns hemsida och anmäla sig till spekulantregistret.

– Då har man koll på alla våra bostäder, oavsett om de är till salu nu, På gång eller säljs off market, vilket händer ibland när säljaren av olika anledningar inte vill annonsera ut bostaden öppet. Inte sällan blir På gång-bostäder sålda redan innan någon officiell visning eller budgivning har inletts. Om spekulanten har givit ett bud säljaren är nöjd med blir det en lyckad försäljning och smidig flyttprocess för alla inblandade.

Läs mer om vad kunderna tycker

– Jag ser faktiskt bara fördelar med den här tjänsten. Det allra roligaste är om säljarens nya drömboende dyker upp hos mig eller någon av mina kollegor under tiden vi har bostaden ute under På gång. Att matcha ihop säljare och köpare på bästa möjliga sätt är ju faktiskt det som är vårt yrke går ut på. Och där ligger vi på Fastighetsbyrån i framkant, säger Rebecca Jansson.