En affär leder oftast till en ny

Carolina Uttersköld är fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Västerås. Att vara fastighetsmäklare är inget 8 till 17 arbete. Det är en livsstil. För att lyckas krävs det arbetsglädje, hängivenhet och intresse för människor.
– Att göra bra affärer och samtidigt hjälpa människor med kanske sin största affär i livet är en ynnest som är få förunnat, säger hon.
Carolina Uttersköld, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Västerås

Carolina Uttersköld, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Västerås

Det är en solig fredag förmiddag i slutet av april. Fastighetsbyrån i Västerås går för högtryck. Vardagen fylls av kundmöten, visningar, budgivningar och fotograferingar. Just idag har Carolina Uttersköld fotografering av ett hus på Blåsbo som snart ska läggas ut till försäljning.

– Jag säljer både lägenheter och hus. Villor och hus ligger mig varmt om hjärtat, berättar hon samtidigt som hon och stylisten Rachel Eriksson ringer på ringklockan.

Husets ägare Patrik Eggenberger och Ingrid Rodin arbetar in i det sista. Dammsugning och plockande om vartannat.

– Det är mycket mer jobb att flytta än man tror, säger Patrik och pustar.

Fotografering är en viktig pusselbit i säljprocessen

Carolina och Rachel arbetar effektivt och metodiskt, rum efter rum betas av. De flyttar på saker, hit och dit, tills de är nöjda. Inga detaljer går dem förbi. Snart kommer fotografen Jan Gustafsson och då ska det mesta vara klart.

– Jag försöker alltid vara med på fotograferingarna, säger Carolina. Det ger mig en chans att påverka fotona och hitta de rätta vinklarna. Dessutom ger det mig en chans att prata med mina kunder och snappa upp nyttig information inför kommande visning.

Patrik och Ingrid har bott i huset i tio år, men nu är det dags för lägenhet. De träffade på Carolina på en visning av en lägenhet de var intresserade av.

– Vi fick genast förtroende för Carolina, säger Patrik. Han fortsätter:

– Efter att hon varit hemma hos oss, värderat huset och berättat hur hon och Fastighetsbyrån arbetar var det självklart att anlita henne.

Noga att det blir rätt

Alla mäklare på Fastighetsbyrån i Västerås arbetar utifrån ett gemensamt synsätt, där det är viktigt att det blir rätt, att mäklarna har full kontroll och att det är ordning och reda. Allt för att säljare och köpare ska känna sig trygga.

– Sedan är det naturligt att vi mäklare har olika personligheter och bakgrund, säger Carolina och förklarar att jobbet som fastighetsmäklare ger henne stor frihet att jobba självständigt samtidigt som hon har Byrån och kollegerna att falla tillbaka på. Denna kombination passar henne perfekt.

Det bästa med jobbet är kontakten med olika människor.

– Trots att det ofta blir långa arbetsdagar och mycket helgarbete går inget upp mot en avslutad affär där båda parter, köpare och säljare, är nöjda, säger hon. Det ger mig en kick varje gång.

Efter två timmar börjar fotograferingen lida mot sitt slut. Patrik och Ingrid är trötta och nöjda. För Carolina väntar en eftermiddag på kontoret. Hon ska lägga ut objekt på Hemnet.

– Men imorgon lördag ska jag vara ledig och umgås med mina barn och min man, säger hon med ett leende.

Efter någon sekunds eftertanke flikar hon dock in:

– Kanske jobbar jag bara ett par timmar hemifrån och förbereder söndagens visning, men det räknas ju inte.

Att vara fastighetsmäklare är en livsstil.


Välkommen att kontakta oss Fastighetsbyrån!
Besöksadress: Köpmangatan 5
Postadress: Köpmangatan 5, 722 15 Västerås
Öppet: Måndag-fredag: 09.00-17.00
Tel: 021-15 10 40
http://www.fastighetsbyran.se/kontor/vasteras/

fastighetsbyran_logo