Nu öppnar Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamheter igen

Det är många som har längtat efter att träffas igen och vara del av en stor gemenskap. I Svenska kyrkans barn-, ungdoms- och familjeverksamhet får du komma precis som du är. Och nu är väntan över.
– Det är jätteroligt att vara igång igen. Det känns lite som en nystart, säger Sara Sparr, kyrkopedagog på Svenska kyrkan Mora församling.

Utomhusgruppen Upptäckarna. Deltagarna är mellan fyra och sex år – och det är en spännande upplevelse som väntar varje onsdag.

Det är inte alla barn och ungdomar som är intresserade av sport, men som ändå vill ha en aktivitet att gå till på fritiden. I Svenska kyrkans verksamheter får de möjlighet att umgås, skapa och leka. Sara Sparr arbetar som kyrkopedagog i Mora församling som omfattar Mora, Sollerön, Venjan, Siknäs och Våmhus.

Sara Sparr, kyrkopedagog på Svenska kyrkan Mora församling.

– Du måste inte vara medlem i Svenska kyrkan för att delta på våra verksamheter, men vi arbetar för att lyfta fram den kristna tron. Det är alltid kul när någon vill bli medlem – eller väljer att konfirmera sig, säger Sara Sparr, kyrkopedagog på Svenska kyrkan Mora församling.

Förutom att alla verksamheter för barn och ungdomar är igång igen har de även öppnat upp dörrarna till Kyrkis i Mora, Sollerön och Våmhus. Kyrkis är en mötesplats för föräldrar med barn från noll upp till tre år.

– Det är lite pirrigt att träffa folk igen, men vi är glada över att kunna välkomna alla tillbaka till Mora församling, säger Sara Sparr.

 

 

Hon berättar att saknaden efter att sjunga i kör har varit stor. Supertisdagen på Andersgården i Mora efter skolan är en av höstens nyheter.

– Vi börjar med mellanmål och sedan är upplägget ett teamwork mellan körledaren och pedagogerna. Efter en trevlig stund med kör och sång går vi över till den skapande delen, säger Sara och förklarar att Bibelberättelser utgör grunden i alla verksamheter.

Svenska kyrkan Mora församling har flera verksamheter – läs mer om dem här.

Mora församling har också en utomhusgrupp i Våmhus som de kallar för Upptäckarna. Deltagarna är mellan fyra och sex år – och det är en spännande upplevelse som väntar varje onsdag.

– I Upptäckarna har vi bland annat letat efter karaktärer i Bibeln. Lärjungen Andreas var fiskare så vi ställde honom i dammen i minneslunden, säger Sara och berättar att det var ett mycket uppskattat äventyr.

Det är bara några av verksamheterna som Mora församling anordnar i höst, men de har flera spännande verksamheter på gång. De har bland annat återupplivat konceptet Riddarskolan för mellanstadieklasser. Sara Sparr har precis skickat ut information till skolor runt om i Mora kommun.

– Vi arbetar med olika teman kring etik, värderingar och attityder. Nu hoppas vi att skolorna i Mora kommun inte har glömt bort Riddarskolan under pandemin, hoppas hon och vill passa på och rikta ett stort tack till alla medlemmar i Svenska kyrkan.

– Det är de som gör det möjligt för oss att anordna våra verksamheter för barn och ungdomar.

Läs mer om Svenska kyrkan Mora församling och deras verksamheter för barn och ungdomar här.