Sparbanken ordnade lyckad föreningsdag

Lördagen den 26 maj ordnade Sparbanken Västra Mälardalen en Föreningsdag på Hökartorget och i Strömparken i Köping, i samband med Barn- och Ungdomsfestivalen. Prova-på, Föreningsmarsch och underhållning stod på agendan.

Sparbanken ordnade lyckad föreningsdag

Redan klockan 10 drog Föreningsdagen igång med prova-på-aktiviteter tillsammans med Köpings Bordtennisklubb, Köping Stars, Köping-Kolsva Orienteringsklubb och Arboga Schackklubb.

– Många barnfamiljer kom och provade sporterna, hoppade i hoppborgen och tittade på scenprogrammet på Hökartorget, berättar Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Föreningsdagen arrangerades tillsammans med Svenska Kyrkan, som stod för programmet på övriga Barn- och Ungdomsfestivalen under helgen.

700 personer i Föreningsmarsch genom Köping
Klockan 14 var det dags för Föreningmarschen. 700 föreningsrepresentanter från ett 30-tal föreningar i Västra Mälardalen gick en gemensam marsch från Gammelgården till Hökartorget.

– Det var en härlig stämning i det långa tåget, berättar Mikael Bohman,
som tillsammans med trumslagaren Johan Hultman gick först i tåget.

När alla föreningar samlats på Hökartorget drog Sparbanken igång sitt scenprogram. Det blev skönsång av Frida Palmér och intervjuer med några av Sparbankens aktuella samarbeten, bland annat Köping Stars, IF Rune och Änglarna/Hagateatern. Sist i programmet framförde Sofie Kraft från Änglarna ett mycket uppskattat smakprov ur den kommande uppsättningen Ljuva 60-tal.

– Vi vill tacka alla som medverkade under dagen – tillsammans visade vi upp många bra exempel som kan göra invånarna här i Västra Mälardalen ännu mer stolta över allt som finns här i regionen, avslutar Mikael Bohman.

Läs mer om Föreningsdagen och se fler bilder från dagen här

Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att de pengar som sparas i banken stannar kvar och återinvesteras i Västra Mälardalen. I företagande, kultur och idrott.

Varje år delar Sparbanken med sig av sin vinst på olika sätt. Sedan år 2000 har banken bidragit med 48 miljoner till samhällsnyttiga projekt i Västra Mälardalen, och med 13 miljoner till sponsringssamarbeten med föreningar i regionen.

– 15 miljoner kronor har också kommit kunder och den lokala handeln tillgodo genom Sparbanksbonuscheckar sedan 2008, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Länk: Ansök om sponsring eller Sparbanksmiljonen du också! www.sparbankenvm.se/ansok