Sparbanken fortsätter att bygga för framtiden – kontorschefen i Köping: ”Anpassar oss för framtidens kundbehov”

När många i bankbranschen stänger kontor gör Sparbanken Västra Mälardalen tvärtom.
– Vi bygger om vårt Köpingskontor för att anpassa för framtidens kundbehov. Ombyggnationen startar nu i vår och beräknas vara färdig under nästa år, säger Jan Ulväng, kontorschef på Sparbanken i Köping.

Jan Ulväng är kontorschef på Sparbanken i Köping.

Ombyggnationen av Köpingskontoret är såklart en betydelsefull satsning i Västra Mälardalen.

Många lokala företag anlitas i alltifrån ritningar till planering och genomförande. Det är projektledarna Peder Karlsson och Peter Dahlström på Sparbanken som håller i trådarna.
– För oss är hållbarhetsaspekten oerhört viktig. Vi anlitar i första hand lokala samarbetspartners, och vi ställer alltid krav utifrån hållbarhet på alla våra leverantörer, säger Peter Dahlström.

Så tänker Sparbanken om hållbarhet

För att banken ska kunna möta kundernas behov på ett bättre sätt har också bankens organisation förändrats. Numera är kontoren i Arboga och Kungsör en och samma enhet, med gemensam kontorsledning.
– Självklart kommer vi ha våra kontor kvar. Arbogakontoret byggdes om under 2019, och är nu också anpassat för vår nutida och framtida verksamhet. Även kontoret i Kungsör har genomgått modernisering för att passa dagens och framtidens kundbehov, säger Maria Franson, kontorschef för Arboga/Kungsör.

Mer än bara bank – så kan Sparbankens specialister hjälpa dig

Maria Franson är kontorschef för Arboga/Kungsör.

Men varför satsar ni så mycket på lokal närvaro – kunderna är väl mycket mer digitala idag än tidigare?
– Vi tror på närhet till våra kunder, och vet att den personliga relationen gör skillnad. Därför satsar vi på en anpassning av våra lokaler, och ser över hur vi jobbar, för att fortsätta att vara nära kunden även när samhället förändras. Pandemin har gjort att vi börjat möta våra kunder digitalt i mycket högre grad än tidigare. Det tror vi kommer fortsätta även när samhället återgår till normalt. Men vikten av det fysiska mötet kommer också att kvarstå, det är vi övertygade om, avslutar Jan Ulväng.

Sparbanken fungerar annorlunda än många andra banker. Vi delar med oss av vår vinst till bra saker i Köping, Arboga och Kungsör.