Föreningsstöd, extrabonus och lokal handsprit – Sparbanken hjälper till där det behövs

En extra miljon i Föreningsstöd till föreningar i Västra Mälardalen. 2,5 miljoner i extra Sparbanksbonus. 400 000 kronor till ungdomsaktiviteter i sommar. Sparbanken Västra Mälardalen ligger inte på latsidan utan hjälper till där det behövs i denna annorlunda tid.

Föreningsstöd, extrabonus och lokal handsprit – Sparbanken hjälper till där det behövs

Många föreningar har det tufft med anledning av restriktioner och inställda
evenemang. Därför har Sparbanken avsatt en miljon extra i Föreningsstöd. Ett 90-tal föreningar i Västra Mälardalen har beviljats medel.
– Att vi kan vara med och hjälpa till där det behövs känns såklart jättebra. Stödet varierar från 2500 kronor upp till 50 000 kronor. Hur mycket pengar föreningarna beviljas har dels att göra med hur stort det ekonomiska bortfallet blivit på grund av rådande situation, men vi har också tagit hänsyn till föreningens storlek, antal medlemmar och vilken typ av verksamhet de har, förklarar Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

En av föreningarna som får 25 000 kronor är Musikföreningen Lyran, som fått i stort sett alla sina evenemang avbokade under våren och sommaren.
– Bidraget från Sparbanken gör att vi känner en trygghet i att vi kommer att kunna dra igång vår verksamhet som vanligt igen när situationen i samhället normaliseras, säger Eric King, ordförande för Lyran.

 

Följ oss gärna i sociala medier på @sparbankenvm

400 000 kronor till sommaraktiviteter för ungdomar

Även om restriktionerna nu lättat och resor får göras inom Sverige i sommar, kommer med största sannolikhet fler än vanligt att förlägga stora delar av sin sommar och semester här i Västra Mälardalen.
– När vi fick frågan från kommunerna om vi kunde vara med och bidra till en roligare sommar för ungdomarna var svaret enkelt, förklarar Mikael Bohman, VD på Sparbanken.

Sagt och gjort. 1500 ungdomar i Arboga har fått ett badarmband som möjliggör fritt bad tre dagar i veckan på Ekbacksbadet. I Köping går bidraget till olika aktiviteter, bland annat en badbuss till Malmön, spontana aktiviteter och att prova på en höghöjdsbana. Kungsörs kommun håller sina fritidsgårdar öppna tack vare stödet från Sparbanken.

Läs gärna mer om Sparbanken

Extra Sparbanksbonus

Nu när både små och stora handlare i Västra Mälardalen har det tufft beslutade Sparbanken att avsätta extra medel till lokal handel – inte mindre än 2,5 miljoner kronor. Det betyder 100 kronor till 25 000 kunder. Extrabonusen delades ut i början av juni och kan användas i butiker anslutna till Västra Mälardalen Handel till och med sista september.
– På det här viset påminner och inspirerar vi 25 000 av våra kunder att det är viktigt att handla lokalt, säger Mikael Bohman.

 

Surfplattor till äldreboenden

Alla Västra Mälardalens äldreboenden har fått surfplattor av Sparbanken, totalt 31 stycken plattor blev det.
– Vi hoppas att videosamtal till nära och kära gör skillnad i vardagen, både för de som bor på äldreboenden och deras släkt och vänner när besöksförbud råder, säger Mikael Bohman.

Lokaltillverkad handsprit till vården

I samarbete med Arbogaföretaget Agitator Whiskymakare har Sparbanken tagit fram 1200 liter handsprit, som skänks till den regionala vården och till företag i Västra Mälardalen.
– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är en devis som vi på Sparbanken lever efter just nu. Vi håller hela tiden ögonen öppna efter saker där vi kan vara med och göra skillnad – i denna annorlunda tid som vi alla lever i, avslutar Mikael Bohman.