Gör som Arboga Atletklubb – ansök till Sparbanksmiljonen!

Sparbanken Västra Mälardalen delar varje år med sig av sin vinst – bland annat genom sponsring och Sparbanksmiljonen. Vill du söka? Höstens omgång pågår till och med 30 september.

Gör som Arboga Atletklubb – ansök till Sparbanksmiljonen!

Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank, med kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. Banken har inga aktieägare, utan delar istället med sig av sin vinst till projekt, föreningar och idéer som gör Västra Mälardalen ännu bättre.

– Vi delar med oss av vår vinst på många olika sätt, bland annat genom Sparbanksmiljonen – där kan föreningar, organisationer och projekt söka pengar av oss. Vi har en ansökningsomgång på våren och en på hösten. Nästa period pågår till och med sista september, berättar Sparbankens VD Mikael Bohman.

Heja Arboga Atletklubb – ordnade SM i fristil
Arboga Atletklubb skickade in en ansökan till Sparbanksmiljonen – och fick 25 000 kronor till att arrangera SM i fristil i maj.
Pengarna kom väl till användning.
– De gick till webbsändning av arrangemanget, berättar ordförande Helena Larsson. Under helgen samlades hela Sveriges brottningselit i Vasahallen.

Ansök om sponsring och Sparbanksmiljonen senast den 30 september på www.sparbankenvm.se/ansok

Bidrag ger ökad kunskap kring demens
Köpings Demensförening var också en av vårens vinnare i Sparbanksmiljonen.
– Vi är jätteglada för de här pengarna som gör det möjligt för oss att sprida information och kunskap om demenssjukdomar. Vi tänker ta hit föreläsare och fira lite i höst då vi har 25-årsjubileum, säger Irina Axelsson från Köpings Demensförening.

Köpings Demensförening

 

80 miljoner för ett ännu bättre Västra Mälardalen

Sedan år 2000 har Sparbanken Västra Mälardalen delat med sig av sin vinst med drygt 80 miljoner. Pengarna har kommit projekt, organisationer och föreningar tillgodo, och bidragit till att göra Västra Mälardalen till en ännu bättre plats att leva och bo på.

Varje år delar Sparbanken med sig av sin vinst på olika sätt. Sedan år 2000 har banken bidragit med 51 miljoner till samhällsnyttiga projekt i Västra Mälardalen, och med 14 miljoner till sponsringssamarbeten med föreningar i regionen.

– 17,5 miljoner kronor har också kommit kunder och den lokala handeln tillgodo genom Sparbanksbonuscheckar sedan 2008, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Ansök om sponsring och Sparbanksmiljonen senast den 30 september på www.sparbankenvm.se/ansok