Trevliga kollegor och bra lön ”Det lönar sig att söka sommarjobb på Outokumpu”

Är du intresserad av ett sommarjobb i en global produktionsmiljö? Då ska du söka till Outokumpu i Avesta.
– Vem som helst som fyllt 18 år är välkommen att söka. Och du kan förvänta dig ett kul jobb på en arbetsplats med trevlig stämning och en internationell produktionspuls.
Baha Nurmalinov och Wilma Åberg gillar att jobba på Outokumpu.

Baha Nurmalinov och Wilma Åberg gillar att jobba på Outokumpu.

Det säger Sofia Nyman Head of HR Business Partners på Outokumpu i Avesta, som nu söker ett 100-tal sommarjobbare till produktionen. Sofia får medhåll av Wilma Åberg som förra året började sommarjobba som operatör.

– Det är helt klart det bästa sommarjobbet jag har haft. Kollegorna är snälla och jag fick ett jättebra mottagande när jag började. Jobbet är kul och lönen är bra. Det är verkligen värt att jobba här.

Det är mycket tjejer som jobbar här

Precis före sommarjobbet tog Wilma studenten på industritekniskt program och med sig från utbildningen hade hon bland annat ett travers- och truckkort.

– Jag hade hört mycket bra om Outokumpu, har många kompisar som jobbar på företaget och det gör min pappa också. Redan från början fick jag köra mycket travers och vet också att de som inte hade kort fick det genom Outokumpu.

Läs mer om tillgängliga arbeten på Outokumpu här!

Sofia Nyman igen:

– Wilmas industribakgrund är självklart bra när man söker sommarjobb hos oss, liksom om man gått teknikprogrammet eller det naturvetenskapliga som ju alla kopplar mot vår produktion. Men man kan också ha skaffat sig industrierfarenhet på annat sätt, kanske inom mekanik eller automation, vilket är meriterande. Men inget av detta är dock ett krav för att få jobb här. Viktigast är att man har ett intresse, är engagerad och villig att lära.

Baha Nurmalinov hade ingen industrierfarenhet när han började på Outokumpu i mars förra året.

– Jag gick det Samhällsvetenskapliga programmet och ville inte plugga vidare direkt utan finna ut vad jag vill göra i livet. Att börja jobba på Outokumpu var en av mina prioriteringar, säger han och fortsätter:

– Alla kollegor var snälla och lärde upp mig snabbt. Man får inte vara rädd att pröva sig fram och på Outokumpu har all personal stort fokus på säkerhet.

Sofia Nyman nickar och fyller i:

– Säkerheten går alltid först. Vi månar om att alla ska komma hem i samma skick som de gick till jobbet.

Både Wilma och Baha har fortsatt sina anställningar efter sommarens jobb och ingen av dem vill ens tänka på att sluta.

– Min dröm är att få jobba kvar här, säger Wilma. Jag gillar jobbet och jag tycker om att arbeta femskift. Jag får ju vara ledig fem dagar istället för två och har tid att göra andra saker.

Samma känsla har Baha som nu snart har jobbat på Outokumpu i ett år.

– Just nu går jag en utbildning i Safestart och jag har märkt att det erbjuds många olika interna utbildningar på Outokumpu. Jag har ett jättebra arbete, säger han och Wilma fortsätter:

– Jag fick fortsätta jobba på samma ställe och har fått lära mig mer hela tiden tiden. Jag kan verkligen rekommendera att söka sommarjobb på Outokumpu, avslutar Wilma Åberg.

Läs mer om tillgängliga arbeten på Outokumpu här!

Faktaruta

Wilma Åberg

Ålder: 19 år

Utbildning: Examen från industritekniska programmet

Drömjobb: Inget jag vill jobba kvar på Outokumpu

Intressen: Umgås med kompisar, åka bilar och skissa tatueringar

Baha Nurmalinov

Ålder: 20 år

Utbildning: Examen från samhällsvetenskapligt program

Drömjobb: Har inget, jobbar istället och funderar om jag vill plugga vidare
Intressen: Kolla på sport, framförallt fotboll