Nyanställda civilingenjörerna Sandra och Marcus: ”Det märks att företaget är intresserade av oss”

Redan under intervjun kände han: ”Shit det här är verkligen ett intressant jobb”. Medan hon tänkte: ”Men gud det här jobbet vill jag verkligen ha.” För några månader sedan började civilingenjörerna Sandra Mickelsson och Marcus Lorén jobba på Outokumpu i Avesta. De har inte blivit besvikna. Tvärtom.

FORTSATT BÄST. – Konkurrensen inom stålindustrin är stenhård. Outokumpu måste ständigt utvecklas för att vara i topp. Dessa utvecklingsmöjligheter trivs vi med, säger Sandra Mickelsson och Marcus Lorén båda 24 år och nyanställda civilingenjörer på Outokumpu i Avesta.

– Outokumpu visar tydligt sitt intresse för oss genom att ge oss möjligheter till utveckling, fortsätter Sandra och Marcus som båda går ett graduateprogram på Outokumpu. Självklart innebär ett nytt jobb utmaningar i sig. Men signalerna från företaget är ändå tydliga: ”Vi vill att du fortsätter utvecklas med oss inom det du är intresserad av”.

Besök oss på Facebook om du vill veta mer!

Stålindustrin är en intressant bransch. Egentligen oavsett om inriktningen i civilingenjörsexamen fokuserar på energi, miljö, teknik eller kemi.
– Jag går igång på att jag får en helhetsbild av verksamheten, säger Marcus som läst kemiteknik. Jag gillar att se ett konkret resultat av det jag gör och få en förståelse för helheten. Här kan jag gå ner i Stålverket för att mäta och kolla av.

Sandra, också civilingenjör inom kemiteknik instämmer helt.
– Justerar jag en parameter i tillverkningsprocessen kan jag direkt följa upp hur stålets egenskaper, energiförbrukning och annat förändras.  Den kopplingen till verkligheten stimulerar och gör att mina arbetsdagar ser så olika ut. Ibland jobbar jag på stålverket, ibland på kontoret. Det är en bra kombo.

Sandras graduateprogram har inriktningen processutveckling.
– Jag jobbar både självständigt och i grupp, vilket jag uppskattar. Stålverket är min bas men jag kommer framöver också att jobba ut mot Outokumpus andra verksamheter i Sverige och Europa och gå de utbildningar som behövs.

Marcus bas i graduateprogrammet är forskning och utveckling. Han ansvarar för egna projekt men är också delaktig i företagets utvecklingsarbete på andra sätt.
– I tjänsten kommer jag i kontakt med olika yrkesnivåer. Det hjälper mig att förstå hur tillverkningen går till och hur ledningen av företaget fungerar.

Båda trivs i sina nuvarande tjänster men stimuleras också av den utblick ett jobb på Outokumpu ger.
– Att framtiden får vara ett oskrivet blad men med olika möjligheter inom räckhåll känns bra, säger Sandra. Outokumpu är ju ett stort internationellt företag med många intressanta jobb.

Vill du bli kollega till Sandra & Marcus? Sök jobb hos oss här!

Marcus fyller i.
– Jag har träffat flera personer som gjort karriär inom sitt yrkesområde. Men också många som helt bytt karriär i företaget. Det tyder på utvecklingsmöjligheter tycker jag.
Att flytta till Avesta har inte varit något problem. Sandra köpte en bostadsrätt medan Marcus hyr en lägenhet centralt i stan.
– Jag fick näringslivsföreträde i bostadskön, säger han. Har snabbt fått vänner bland annat genom fotbollen. Och när jag vill ligger Uppsala bara 1½ timma bort.

”Folk är verkligen öppna och trevliga här”

Sandra trivs också i Avesta.
– Lägenhetspriserna här är överkomliga så jag passade på att köpa min första bostad. Har lärt känna jämnåriga vänner via jobbet. Det överraskade mig att Outokumpu är så ungdomligt. Och samtidigt så erfaret på samma gång.