En rostfri familjedag där stämningen var på topp

Outokumpus familjedag blev åter en succé. I strålande solsken besökte cirka 1200 personer Outokumpus familjedag som i år utvecklats till att bli en rostfri festival med mängder av roliga happenings i Avesta-parken för företagets anställda med familjer.

SUCCÉ. – Outokumpu är en viktig arbetsplats i hjärtat av Avesta som vi under familjedagen med stolthet och på ett säkert sätt kunde visa upp, säger Sara Lundberg General Manager EHSE på Outokumpu i Avesta.

För andra året i rad ordnade Outokumpu i Avesta festligheter för sina medarbetare och deras familjer. I år med nya och många fler aktiviteter.
– Outokumpu ligger i utvecklingens framkant inom stålindustrin och det är mycket tack vare alla anställda. Arbetsplatsen är mycket spännande och här finns en framåtanda och kompetens som är unik, säger Sara Lundberg, General Manager EHSE, på Outokumpu i Avesta. Det ville vi gärna både fira och visa upp denna dag.

Följ oss på Facebook

Inbjudna till festivalen var alla anställda med familjer.
– Outokumpu är ingen arbetsplats som närstående vanligtvis kan besöka. Men denna dag var det möjligt att få visa vad vi gör på vardagarna. Och göra det på ett säkert sätt.

Precis som förra året blev evenemanget mycket lyckat och för första gången ordnades familjedagen i Avesta-parken.
– Stora dragplåstret var förstås Lisa Ajax som med sin närvaro underhöll publiken på ett fantastiskt sätt. Men också allsången med Johannes Kotsky med husband och trolleriet med Den itusågade kaninen hade storpublik.

Och barnen hade det helkul denna dag. Det var full fart i hoppborgen, karusellen snurrade konstant och nyfiket iakttagna skapade ballongclownerna Kalasklart sina fantastiska djur. En och annan kram fick den som ville av Dora och Biet Maja och dessutom smaskades det på popcorn, glass, godis och sockervadd.
– Doften från områdets stora muurikkor skvallrade om en jättegod wook som alla bjöds på och alldeles intill serverades korv med bröd. Plus fika.

Rostfritt stål är häftigt

Möjlighet att tävla fanns det också. Förstapriset var antingen en studieresa till Torneå eller en verksvisning i Avesta med efterföljande lunch med platschefen Pål Åström.
– Fem-kampen lockade många och det tävlades också i Outokumpu-kunskap i en tipspromenad, berättar Sara.

Vill du bli en del av vårat team? Spana in vår Linkedin!

Självklart kunde nära och kära också besöka Outokumpus verksområde dit det varje kvart gick bussar.
– Besökarna gjorde stopp i Stålverket, Varmbandsverket, Bredbandsverket och Färdigställningen. På så sätt fick de se hela produktionsflödet och det var mycket uppskattat.

FOREVER STAINLESS. Alla besökare fick Outokumpus supersnygga svarta t-shirt med silvertryck. – Det var nog en och annan av framtidens medarbetare som bar den i skolan måndagen därpå, säger Sara Lundberg på Outokumpu.

För den som inte uppnått åldersgränsen för turen och ändå ville se mammas eller pappas arbetsplats fanns möjlighet till en rundtur utan avstigning.
– Säkerhetstänket på Outokumpu är högt och på detta sätt kunde vi ändå visa upp oss för kommande generationer. Företaget är en så viktig arbetsplats i hjärtat av Avesta

Det är med stolthet Sara berättar om företaget och den lyckade familjedagen.
– Outokumpu är ett framgångsrikt och nytänkande företag med en både bred och djup kunskap som är helt unik. Det är människornas framåtanda och engagemang här som gör vår framgång i världen möjlig, avslutar Sara Lundberg General Manager EHSE på Outokumpu i Avesta.