Toro guidar dig genom höstens trender för en höst hemma

Strax utanför centrum ligger Toro Färg & Heminredning.
Som experter på färg och tapet har de koll på vad som gäller för hösten.

Toro guidar dig genom höstens trender för en höst hemma

Efter en härlig sommar väntar en höst då det åter är dags att spendera mer tid inomhus. Ett lugnt och stressfritt hem kan skapa en trygg plats under coronapandemin som verkar vara här för att stanna.

Hösten erbjuder ett förnyat och fräschare 70-tal, något som Linn Karlsson på Toro Färg & Heminredning tycker är kul. I butiken på Skogsholmsvägen 3 ligger den stora butiken som erbjuder allt från tapeter och färg till heminredning och presentartiklar.
– Just i år är det naturen som inspirerar inredningen. Toner som brunt, beiget, rost, buteljgrönt och senapsgult är väldigt inne men allt som är naturnära funkar, berättar Linn.

Hon tror att de jordnära tonerna ger en känsla av trygghet och lugn i hemmet.
– Men det är inte så att man måste kasta ut allt man har. Personligen anser jag att man alltid ska inreda efter vad man själv gillar. Allra bäst är att börja med mindre detaljer och se hur det känns. Hos oss kan man ofta fråga om man får låna hem till exempel kuddfodral, gardiner eller liknande för att se om det funkar i hemmet. Annars är det alltid bra att ta bild på rummet man vill göra om eller fräscha upp och visa oss i butiken så kan vi hjälpa dig att avgöra vad som kan passa.

Varma och mysiga färger gör hösten lite härligare.
Foto: Press

Om man vill göra en enklare uppfräschning behövs inte nödvändigtvis några större ingrepp.
– Vill du förnya lite enkelt och snabbt där hemma är kuddfodral en bra början. Nya kuddfodral och kanske nya gardiner kan göra stor skillnad med små medel, säger Linn.

Här hittar du butiken

När det kommer till textilier är det grövre material som gäller.
– Välj gärna tjockare gardiner i jordnära färger för att skapa en mysig känsla, ett tungt tyg ger ett lugnt och tryggt intryck. Det är särskilt bra nu när hösten kommer, då är det mysigt med murriga textilier tillsammans med lyktor och tända ljus.

Något som är relativt nytt hos gänget på Toro är handdukar som är tillverkade av bomull och bambu.
– Bambu är perfekt i denna tid eftersom materialet är antibakteriellt. Handdukarna i 40%bambu och 60% bomull har väldigt hög uppsugningsförmåga och är mjukt för huden. Dessutom är bambu förnyelsebart och bambuodling kräver bara hälften så mycket vatten som bomullsodling, säger Linn.

Hon och hennes kollegor hoppas att många väljer att komma till deras rymliga butik under hösten för att få hjälp att fräscha upp där hemma, eller kanske bara köpa presenter till vänner.
– Kom till oss för att inspireras till höstens alla projekt i hemmet, avslutar hon.

Text: Simon Nestor