Brukets Allservice servar inom det mesta

Vare sig du vill slippa snöskottningen i vinter eller tvätta bilen och skifta till vinterhjul finns hjälpen på Östra Ringvägen 4.

Trädgårdssättning och skötsel hos en företagskund. Ett jobb Brukets Allservice gjort ifrån grunden

Tommy Danielsson startade Tidaholms Alltjänst Ekonomisk Förening där Brukets Allservice och Återbruket Secondhand ingår. Det är ett socialt företag där verksamheterna är arbetsintegrerande satsningar som ger personer långt ifrån arbetsmarknaden en meningsfull sysselsättning. På Brukets Allservice erbjuder man kunder en mängd tjänster, alltifrån snöskottning och vinterhjulsskifte till stubbfräsning, trädgårdsarbete och hustömning av dödsbon.
– Vi drevs tidigare under kommunen men efter att jag gick en utbildning som handledare i sociala företag bröts verksamheten sig loss 2016 och bildade en ekonomisk förening. Det har varit lärorika år, både för mig och mina medarbetare, säger Tommy.

Företaget hjälper personer som behöver extra stöd för att ta sig in på arbetsmarknaden och här får de hjälp på daglig basis med någon form av sysselsättning.
– Jag ser bara det positiva, det funkar jättebra med de vi arbetar med och jag hoppas att fler kan upptäcka vilken bra arbetskraft våra medarbetare är. Det är fritt fram för andra arbetsgivare att anställa personer med lönestöd och det är ofta ett väldigt bra sätt att utöka sin verksamhet på. Lönestödet följer personen och inte det företag de jobbar på. Om man är intresserad av att nyanställa, vare sig det gäller butiksbiträde, snickare eller något annat så är det bra att slå oss en signal så kanske vi har någon för jobbet.

Tommy utför ett legojobb åt en större företagskund. Något som han gärna ser mer av och påpekar att de inte bara hjälper företag i Tidaholm utan även i grannkommunerna

En väg in

För de anställda är en tjänst på Brukets Allservice eller Återbruket en väg in i arbetsmarknaden.
– En väg in i arbetsmarknaden innebär en väg in i samhället. Det de lär sig här är exempelvis arbetskultur och struktur och de får också en merit till sitt CV, säger Tommy.

Han hoppas att fler företag väljer att samarbeta med dem och att de ska kunna få ännu bättre ruljans på sina medarbetare.
– Meningen är ju att de ska vidare från oss till andra arbetsgivare. Vi förbereder dem för arbetslivet och vi har många väldigt duktiga anställda.

En mängd olika tjänster

Den kompetenta personalen på Brukets Allservice har ett brett utbud av tjänster. För säsongen finns det några som är extra bra att använda sig av.
– Nu när det börjar bli kallare och snön snart börjar falla är det dags att tänka på att hålla det snöfritt runt hemmet. Vi erbjuder snöskottning för hela säsongen. Man kan teckna ett avtal som håller hela vintern. Det kostar bara 2 000 kr efter RUT-avdrag och är ett bra sätt att spara ryggen på. När våren kommer så finns liknande avtal gällande gräsklippning.

Med säsongen kommer också regn och slask och då är det skönt att slippa lägga energi på att tvätta bilen själv.
– Vi har möjlighet att handtvätta din bil. Vår medarbetare Salem är väldigt efterfrågad bland våra kunder och han är väldigt noggrann.

Vid biltvätten kan man också passa på att skifta hjul.
– Genom att boka tid på vår hemsida kan man enkelt välja om man bara vill ha en biltvätt eller både biltvätt och skifte. Det är något som vi tror kommer göra livet enklare för våra kunder, säger Tommy. Avslutningsvis hoppas han och hans kollegor att de snart hittar en större och bättre lokal att hyra där de både kan ha Återbruket och Brukets Allservice under samma tak. Detta för att personalen lättare kan arbetsrotera och att Återbruket kan utvecklas till en Återbruksgalleria med caféverksamhet och mycket mer.

 

Behöver du hjälp med Snöskottning, Hjulskifte eller något annat? Kontakta Brukets Allservice här.

 

 

Byline: Simon Nestor