Njut av Konstnatten i Festvåning 4:an Husets uppfräschade lokaler

Eftersom verksamheten bromsade alla inplanerade event och alla bokningar ställdes in pga av pandemin, kunde man lägga ner mer tid än tänkt på renoveringen. Nu har de öppnat på nytt med en ny fräsch pub, glesare möblering och en nymålad festvåning.

Fredrik, Angela och medarbetaren Alice tillsammans i stora festvåningen som fått sig en dos kärlek under sommaren.. Foto: Simon Nestor

Efter att noggrant ha diskuterat hur öppningen av 4:an Huset skulle se ut, landade beslutet i att testa att ha pubkvällar och köra igång med onsdagsluncherna igen.

– Vi har känt in läget här i Tidaholm och tyckte att det var en bra början. Vi har väldigt stora lokaler och vi känner våra gäster, säger Angela på Festvåning 4:an.

Hon menar att just lokalernas storlek gör deras verksamhet både flexibel och trygg.

– Det finns goda möjligheter att sprida ut sig i fastigheten och i den stora festvåningen har vi plockat bort 50 platser för att skapa bättre avstånd mellan borden.

Baren i sin nya, industriella skrud .Foto: Simon Nestor

Feststämning på 4:an

Den första pubkvällen gjorde succé.

–  Många följer oss och vår resa på sociala medier, och det har inte varit någon hemlighet där att allt är på prov. Gästerna måste hjälpa oss att följa alla kluriga restriktioner. Tidaholmarna vill och kan! Det visade sig under den första pubkvällen nu i september. Det var allsång och dans, fast sittande. Sittande gäster fyller ut lokalerna bra, stämningen var på topp och det kändes jättekul att erbjuda Tidaholmarna en rolig kväll, säger Angela.

Puben har fått sig ett lyft under sommaren och under pubkvällen fick många se det färdiga resultatet.

– Under förra årets Konstnatt blev vi inspirerade av Thelanders Svets som ställde ut designade prylar. Vi hyrde in dem för att ge vår pub en mer industriell känsla och det blev skitbra. En av killarna som var här och gjorde jobbet var extra stolt under pubkvällen när han fick inviga den med ett gäng glada Tidaholmare.

Fredrik dukar iordning för höstens aktiviteter. Foto: Simon Nestor

Festlig Konstnatt

Angela och Fredrik ställde sig tidigt frågan vad de skulle kunna erbjuda Tidaholmarna under Konstnatten. Är det värt att ha öppet? Vågar folk sig ut? Känns det accepterat att öppna upp dörrarna, när vi inte har höstens ”coronafacit” än?

–  Men eftersom lokalerna här är väl tilltagna känner vi att vi har goda möjligheter att skapa trygg trevlig atmosfär med utställare, fika och mat. Flödet med folk brukar alltid jämna ut sig, säger Angela.

På 4:an Huset kommer besökare kunna fika, äta mat och njuta av utställarnas verk.

–  I baren kommer vi ha airbrushkonstnären Håkan Andersson, och i andra lokaler kommer vi ha utställningar med allt från pärlor, tryck på ljuslyktor till virkat. Det blir en salig blandning och vi ser fram emot att göra det här ihop med utställarna.

Angela och Fredrik tar också emot bokningar för sina julbord.

–  Julbord ska vara traditionella och genom att ha färre sittningar och glesare mellan borden kommer vi kunna ge våra kunder en flexibel och säker tillställning som ändå känns som vanligt. Men givetvis är vi beredda att anpassa, om man hellre önskar olika tallrikar eller ett privat julbord för sitt sällskap, så får man höra av sig. Årets blivande julbord blir förmodligen ändå annorlunda än tidigare år men vi har lärt oss genom åren att alltid göra det bästa av allting, och alltid försöka se positivt på utmaningar. Vi kommer säkert alla få anpassa oss och ta små steg fram och tillbaka under en period framöver. 

Behöver man av eller omboka sina beställningar av olika anledningar så ringer man bara till 4:an Huset.

–  Men boka gärna, så ni har något att se fram emot. Passa på att lägga en julbordsbokning redan nu, avslutar Angela.