P-A på Circel K i Tidaholm: ”Genom att laga stenskottet i ett tidigt skede slipper man mycket bekymmer”

Stenskott i vindrutan är ett vanligt förekommande problem som de flesta bilförare råkar ut för då och då. På Circle K/MECA i Tidaholm åtgärdas problemet av ett kompetent team som sätter en personlig prägel på servicen.

P-A på Circel K i Tidaholm: "Genom att laga stenskottet i ett tidigt skede slipper man mycket bekymmer"

– Vill man minska risken att få stenskott kan man tänka på att hålla avstånd till övriga bilar på vägen. Om man ligger tätt är risken större, framförallt på nylagade asfaltsvägar eller andra vägar där det är mycket grus. Men även för den som är försiktig kan såklart oturen vara framme.

Med över 20 års erfarenhet av glasreparationer vet P-A Jansson-Nord vad han pratar om. Som en av de två ägarna av Circle K/ MECA i Tidaholm driver han bilverkstaden där lokalborna kan få hjälp med bilens allehanda behov – däribland stenskott. Men det är viktigt att inte vänta med att få skadan åtgärdad, påpekar P-A.
– Om man får ett stenskott ska man försöka få det lagat så fort som möjligt. Annars finns det stor risk både att det kommer fukt och smuts i sprickan så att den blir svårare att laga, men också att den spricker vidare så att hela rutan måste bytas. Med andra ord kan man slippa mycket bekymmer genom att få det fixat tidigt, och innan dess är det även en bra idé att täcka över skadan med ett stenskottsplåster eller en tejpbit.

Febril aktivitet i verkstaden. Bromsar och däck ska vara tipp-topp inför vinterns snö och is

Andra faktorer som påverkar om stenskottet kan lagas eller om rutan måste bytas är bland annat hur stor skadan är och var på rutan den sitter.
– Det ena stenskottet är inte det andra likt så jag vill alltid göra en bedömning på plats innan jag kan avgöra hur det ska åtgärdas, säger P-A. Men generellt kan man säga att en skada som antingen spruckit iväg eller som är större än några centimeter i diameter är svår att laga så att det ser bra ut. Detsamma gäller om sprickan sitter i förarens synfält, eftersom ett lagat stenskott kan ge solreflexer i vissa vinklar. Då är det bara att byta hela vindrutan, vilket vi också kan hjälpa till med.

På Cirkle K finns nybakta godsaker och Viktoria och hennes kollegor har ett smart bonussystem för den som vill köpa större antal. Här visar Isabella och Mirja stolt upp erbjudandet.jpg

Utöver glasreparationer och olika typer av bilreparationer erbjuder verkstaden alltifrån polering av strålkastarglas till däckhotell och hjulinställning. Som enda verkstad i Tidaholm kan man också genomföra sköljning av automatlådor, vilket både kan dra ned bilens bränsleförbrukning och spara på växellådan.

Men när det kommer till vad som verkligen utmärker Circle K/ MECA i Tidaholm ska man heller inte glömma servicen och flexibiliteten, menar Victoria Ahlgren Falk som är mackens andra ägare och som driver butiksdelen.
– Vi är kända för att vara den personliga macken, och med vårt centrala läge och flexibla öppettider är det alltid smidigt att besöka oss vare sig man ska få bilen servad, köpa frukost eller förhandsbeställa frallor eller bullar. Det är inte så många som har öppet från tidig morgon till midnatt så våra tider passar helt enkelt de allra flesta.

Här kan du se öppettider och kontaktuppgifter för Cirkel K i Tidaholm – ifall du behöver hjälp med bilreparationer eller bara är sugen på bullar.