De skapar bättre hemmiljö åt Tidaholmarna

EJ:s Elektriska har hjälpt Tidaholmarna med allt från elinstallationer och värmepumpar till säkerhet och nätverk- och fiberinstallation i tre decennier.

Stefan är behörig montör för bland annat luft-luftvärmepumpar. Foto: Privat

Efter den varma sensommaren har många hem varit nästan olidligt varma. Det är något Stefan Jansson på EJ:s Elektriska är välbekant med. Han startade tillsammans med Johan Ekelund upp verksamheten 1990 och har sedan dess hjälpt Tidaholmarna med alla möjliga installationer.
– Det har varit en tuff sensommar för många men några som har haft skönare lufttemperatur i hemmen är de med luft-luftvärmepump, berättar han.

Stefan är själv certifierad montör av bland annat luft-luftvärmepumpar och vet därför vad han pratar om.
– Att ha en luft-luftvärmepump installerad i sitt hem är ett kostnadseffektivt och smart sätt att hålla temperaturen i hemmet perfekt, sommar som vinter. Installationen är billig i förhållande till vad du sparar i värmekostnad.

I Tidaholm finns många hus med direktverkande el, ett relativt dyrt värmesystem.
– Du med direktverkande el kan upp till halvera din uppvärmningskostnad med en luft-luftvärmepump.

Vi har hållit på med larminstallationer i 25 år och det har hänt väldigt mycket på den fronten på senare tid, säger Johan.
Foto: Privat

Under vintern fungerar samma utrustning som använts för att kyla bostaden för att istället värma.
– Många kan få bättre klimat hemma bara genom att installera ett sådant system. I sommar har många lidit i onödan, inte minst äldre, säger Stefan.

Även de som eldar ved kan använda en luft-luftvärmepump.
– Systemet är smart och följer temperaturen. Därför kan maskinen vara igång även om du eldar. Då levererar den bara mindre värme, allt för att hålla den temperatur som du ställt in. Många har också installerat golvvärme men får inte hjälp att kyla ner bostaden under varma dagar. Då kan man komplettera med en sådan värmepump.

Ur installationssynpunkt är det perfekt att låta gänget på EJ:s montera redan nu till tidig höst.
– Då får du bra värme inför hösten och vintern.

Här hittar du EJ:s Elektriska

EJ:s Elektriska har också arbetat med larm i många år och trivs bra med att skapa en säker och trygg miljö åt sina kunder.
– Vi har hållit på med larminstallationer i 25 år och det har hänt väldigt mycket på den fronten på senare tid. Idag vill folk styra sina larmsystem med telefon och padda. Med de larm som vi erbjuder äger kunden sitt larm och behöver inte ha några abonnemangskostnader, om de inte vill det vill säga, säger Johan Ekelund som driver verksamheten tillsammans med Stefan.

Det finns en uppsjö av smarta lösningar på marknaden som ger ökad trygghet och Johan och hans kollegor har valt ett system som de litar på.
– Vi ser en tydligt ökad efterfrågan och allt fler vill koppla upp sig med kameraövervakning och rörelsesensorer så att man kan få notiser i sin telefon om det är något som händer i hemmet efter att man larmat på. Larmen kan man få till sig var man än är. Dessutom går det att stänga av när vännerna ska komma över och vattna ens blommor under tiden man är borta på semester.

Han berättar också att de är flexibla och gärna anpassar systemet efter just kundens önskemål och bostad.
– Vi kommer ut till dig och tittar på din fastighet så att vi kan rekommendera dig en lagom kombination. Sedan ser vi också till att allt fungerar över tid genom att komma ut för en årlig kontroll varje år.

Text: Simon Nestor