Ambulerande frisör på vift – Viktoria tar hem frisörsalongen till dig

Under året har många företag tvingats tänka om för att kunna ge sina kunder en säker upplevelse men Viktorias Klippservice var coronasäker redan innan corona slog till.

Viktoria i sitt rätta element, på väg hem till kund. Foto: Simon Nestor

Något många har saknat under det gångna året är en trygg klippning. Viktorias Klippservice ser till att alla som vill kan få en fullständig salongbehandling – utan att behöva ta sig särskilt långt. 

–  Jag klipper, färgar, permanentar, gör extensions och det mesta annat som salonger gör, utan att kunden behöver lämna sitt hem, säger Viktoria.

Många kunder har varit väldigt tacksamma, särskilt de som av olika anledningar inte har kunnat lämna hemmet men också de som bara tycker att det är skönt att inte behöva åka hemifrån. 

– Mina kunder är allt från äldre personer i riskgruppen som inte vågar vistas bland folk och föräldrar som inte vill lämna sina barn. Jag jobbar alltid symptomfri och när jag åker till personer i riskgruppen använder jag alltid skyddsutrustning. En kund sa att hon kände sig som en prinsessa när jag kom hem till henne. Det är väldigt kul att det är så uppskattat. 

Och skyddsutrustningen kan vem som helst be henne använda, inte bara de i riskgrupperna. 

Hon har alltid med sig både munskydd och visir till sina besök. Foto: Simon Nestor

Trender för hösten

–  Det finns lika många trender som människor på jorden, känns det som. Men nu ser jag att håret ska vara välvårdat utan att det behöver vara jättestylat. Det handlar om att använda hårets egna struktur och inte konstla till det för mycket, säger Viktoria. 

Istället för perfekta lockar är det snarare naturligt självfall som gäller.

–  Det är äntligen inne att vara sjusovare. Nu måste vi inte gå upp så tidigt och fixa oss längre, skrattar hon. 

Så länge man är välklippt så kommer man långt, menar hon. 

–  Sedan är pagen fortfarande trendig, axellångt hår är något jag ser mycket av. 

-Jag jobbar med Hairtalk extensions som jag tycker har jättefina produkter och jag har alltid med mig färgprover i väskan ifall man vill testa. Foto: Simon Nestor

För att håret ska se välklippt och snyggt länge är det bra att klippa sig tillräckligt ofta. Den med längre hår kanske bara behöver klippa sig var 3:e månad och den med kortare bör boka en klipptid efter 6-7 veckor. 

–  Jag tycker att det är bra att diskutera med mig vad vi ska göra, jag älskar att hjälpa mina kunder. 

Viktoria har också märkt extra tydligt i år hur viktigt håret är för välmåendet. 

–  Många har gått i månader utan att klippa sig och då märker man hur viktigt det är för självkänslan att känna sig välfriserad och fin. Även om man inte går ut lika mycket som tidigare, det är ju ändå ofta för sig själv man gör det, avslutar Viktoria.