Mäklaryrket är en livsstil

Att vara fastighetsmäklare är inget 8 till 17 arbete. Det är en livsstil. För att lyckas krävs det arbetsglädje, hängivenhet och intresse för människor.
-Och en stor portion tävlingsinstinkt, tillägger Ellinor Bondesson, registrerad fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Babil Yilmaz, Joakim Ståhl, Camilla Baakki, Ellinor Bondesson, Jessica Ståhl, Stefan Melton och Michael Lundholm

Fastighetsmäklarna kommer in på kontoret mellan 8-9 varje morgon, beroende på hur gårdagen gick och hur planeringen ser ut för dagen.

-Nu är det full fart på marknaden och ingen av oss vill ju missa några affärer, säger Ellinor på klingande skånska, samtidigt som hon gäspar lite grann för att liksom vakna till.

Hon satt på kontoret fram till halv elva igår kväll. Idag är en ny dag med nya möjligheter och nya affärer att avsluta.

Snabbast växande fastighetsmäklare i Sverige

Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Södertälje består av sex mäklare, Joakim Ståhl, Stefan Melton, Babil Yilmaz, Michael Lundholm, Ellinor Bondesson och Peter Moré, en kontorschef, Camilla Baakki, en mäklarassistent, Jessica Ståhl och en fotograf, Sam Murad.

Spindeln i nätet för att få allt att fungera på kontoret är Camilla.

-Ibland kallar jag mig för ”dagisfröken”, säger hon och skrattar. Hon fortsätter:
-Att vara mäklare är speciellt. Samtidigt som de alla är tävlingsinriktade krävs en god sammanhållning.

Just denna förmiddag är det personalmöte. Att samla alla är nästintill omöjligt. På ytan ser det ut som inte mycket sker. Alla mäklarna sitter på sin plats med ögonen fästa vid skärmen. Men verksamheten är i full gång. Det pågår budgivningar, det planeras för intagsmöten, kontraktsskrivning, visningar och fotograferingar.

Stämningen på kontoret är hjärtlig

Babil har varit fastighetsmäklare sedan 2011. Babil säljer allt, nyproduktion, bostadsrätter och villor.

-Det här jobbet passar mig perfekt. Jag har ett förflutet inom Hotell- och restaurangbranschen, vilket jag haft stor nytta av, säger han.

Ellinor har specialiserat sig på bostadsrätter och har arbetat ett år på Länsförsäkringar fastighetsförmedling Södertälje.

-Jag trivs hur bra som helst, både med jobbet och med Södertälje, säger hon.

Stefan, som förut var en lokal krögare, har skolat om sig till fastighetsmäklare och blev årets rookie inom Länsförsäkringar fastighetsförmedling Sverige 2014.

-Jag sålde flest bostäder och dessutom hade jag högst kundnöjdhet, säger Stefan stolt
Michael är något av en villa/hus expert.

-Trots att det allt som oftast blir långa arbetsdagar och mycket helgarbete går inget upp mot en avslutad affär där båda parter, köpare och säljare, är nöjda, säger han.

Målet för alla våra mäklare är att göra många affärer där köpare och kunder känner sig trygga och nöjda med våra tjänster, förklarar Camilla.

Personalmötet går sådär. Stefan, Babil, Ellinor och Michael vill alla ut på fältet, där affärerna och kunderna finns. Den förste som ursäktar sig är Michael. Han har en fotografering av ett hus i Järna för att sedan på kvällen ha en privat husvisning. Först måste han få i sig lunch.

-Michael är känd för att vara snabbätare. En kvarts lunch sedan är han på väg till nästa uppdrag, avslutar Camilla.

Personalmötet får en att tänka på när korna släpps ut i kohagarna om våren. De vill ut, känna sig fria att göra det dem gör bäst, vara ute på fältet helt enkelt.

Din mäklare Södertälje

Järnagatan 1,15171 Södertälje, Tel: 08-40021300, Maila oss
Måndag – Fredag 09:30-17.00. Dag före röd dag stänger vi 13.00.

Välkommen till oss!