En affär leder oftast till en ny

Michael Lundholm är något av en villa/hus expert på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Södertälje. Han älskar sitt yrke och kan inte tänka sig något bättre.
-Trots att det allt som oftast blir långa arbetsdagar och mycket helgarbete går inget upp mot en avslutad affär där båda parter, köpare och säljare, är nöjda, säger han med fokuserad blick på skärmen där det just för tillfället pågår en budgivning.

Medan Sam fotograferar passar säljare Håkan Hellstrand och Michael Lundholm på att snacka ihop sig om kommande visning

Förmiddagen denna första riktiga vårdag har Michael tillbringat på kontoret. Han har haft en budgivning igång, förberett eftermiddagens fotografering och kvällens kommande visning i Järna. Han har kontroll på läget. Årets tre första månader har gått över förväntan.

-Marknaden i Södertälje är bra. Många flyttar in till kommunen, mycket på grund av att Stockholmspriserna är för höga, men även för att Södertälje, Järna och Nykvarn har mycket att erbjuda, förklarar Michael.

Högt tempo

För en gång skull lyckas alla på kontoret med bedriften att äta lunch tillsammans. Maten beställs och det pratas och skämtas om vartannat.

-Kolla nu när maten kommer in, säger Michaels kollega Babil Yilmaz med ett leende. Jag slår vad att det endast tar fem minuter sen är Michael klar med lunchen och på väg mot dörren.

Michael är känd för att det går snabbt och att han vill iväg till jobbet igen.

Mycket riktigt, fem minuter efter maten kommit på bordet är Michael klar. Han försöker sitta kvar, men han skruvar på sig, tittar på klockan, tills han får nog. Han reser på sig, säger hej och vips är han på väg ut till nya bostadsuppdrag. Övriga kolleger skrattar och följer honom med blicken.

Fotografering med kontorets fotograf Sam Murad

Sam Murad och Michael Lundholm
Sam Murad och Michael Lundholm

Klockan närmar sig halv tre på eftermiddagen och Michael träffar kontorets heltidsanställde fotograf Sam Murad utanför huset i Järna som ska fotograferas för att sedan läggas ut till försäljning. Genom fönsterna ser man hur husets ägare Håkan Hellstrand och Anna-Karin Söderström febrilt dammsuger in i det sista.

-Japp, då kör vi säger Sam, som är inne på sin fjärde fotografering för dagen. Jag börjar inne i huset medan du tar foton ovanför huset.
-Yes. Svarar Michael och förbereder drönaren som kontoret har köpt in. Han fortsätter:
-Den här är riktigt bra. Schyssta bilder, och dessutom är den kul att manövrera.
Medan han vant får drönaren att lyfta springer ett par barn över gatan för att kolla in vad som händer.

-Wow, får jag testa, ropar ett av barnen.

Sam Murad
Sam Murad

Sam arbetar effektivt och metodiskt, rum efter rum betas av. Han flyttar på saker, hit och dit, tills han är nöjd. Inga detaljer går honom förbi. Håkan och Anna-Karin pratar med Michael. De har köpt ett hus som de flyttar in i 1 juni. Michael var mäklaren.

-Vi fick genast förtroende för honom.
-Därför föll det sig naturligt att Michael fick uppdraget att sälja vårt hus nu, flikar Håkan in.

Egentligen klarar sig Sam utmärkt själv vid fotograferingar men Michael försöker alltid vara med.

-Jag får en chans att prata med mina kunder och snappa upp nyttig information inför kommande visning, förklarar han.

Efter en och en halv timme är fotograferingen nöjd. Håkan och Anna-Carina är trötta och nöjda. För Michael väntar en husvisning till om ett par timmar.

-Sedan blir det någon timme på kontoret innan jag åker hem till Nykvarn, avslutar han, utan minsta tecken på trötthet.

Michael har hittat sitt drömyrke, utan tvekan.

Din mäklare Södertälje

Järnagatan 1,15171 Södertälje, Tel: 08-40021300, Maila oss
Måndag – Fredag 09:30-17.00. Dag före röd dag stänger vi 13.00. Välkommen till oss.