Han är engagerad och klok och gillar att arbeta med människor

Att vara förberedd, ha struktur, ta ansvar och inte säga något man inte kan stå för – det är ledorden för Peter Moré i jobbet som mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Södertälje.
– Arbetssättet lärde jag mig som officer i flygvapnet. Det håller även här, säger han.

BOLLPLANK. – Det är viktigt att all information rörande bostadsaffären når fram och ventileras när det behövs, säger Peter Moré mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Södertälje.

I gubbåldern säger kollegorna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling med glimten i ögat att Peter Moré är och han låter dem hållas.
– Jag kallar det livserfarenhet säger han med ett leende. Ett ovärderligt verktyg i ett jobb där man möter människor i många olika situationer.

Som syskonen som ska sälja föräldrarnas hus eller paret som separerat och inte kan vistas i samma rum. Likväl som familjen som just fått nycklarna till sitt drömboende och paret som förverkligat sin längtan efter sommarstuga.
– I min hand som mäklare lägger människor sina möjligheter att gå vidare till ett nytt liv. Det förtroende som de ger mig måste jag förvalta ansvarsfullt.

Läs mer: Bostäder i Södertälje

Vilket han gör, inte minst genom att varsamt lotsa köpare och säljare mot det gemensamma målet: Att få affären klar så friktionsfritt som möjligt.
– Målet är enighet mellan den som säljer och den som köper. Att ha rett ut saker som annars kan leda till missförstånd längre fram. I denna process medverkar jag genom att vara en kunnig informationskanal om allt som rör bostadsaffären.

”Ju mer förberedd du är desto mer flexibel kan du vara”

Peter är kunnig. Han kan massor om hus och tomter.
– Jag har arbetat med fastigheter på olika sätt i 11 år nu. Bland annat med tomter, markberedning, byggnation och konstruktion av villor. Dessutom är jag en hemmapulare som gärna och ofta fixar med mitt hus.

Peter säljer tomter, fritidshus och villor på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. För att vara riktigt förberedd inför visningarna ger han sig själv läxor.
– Jag rekommenderar alla säljare att besiktiga sitt hus. Det finns alltid anmärkningar på fastigheter och det bästa är att ha noteringarna svart på vitt. Min läxa är att läsa på protokollet så att jag är förberedd på spekulanternas frågor och kan informera dem om fastigheten.

Det mesta brukar han kunna svara på. Om konstruktioner, bärande väggar, hur fukt kryper eller om isolering, dränering eller ventilation. Men om så inte är fallet lägger han ingen prestige i det.
– När det är något jag inte kan svara på direkt är det bara att ta reda på det och återkomma, säger han.

För detta med ärlighet och transparens är viktigt. Det skapar trygghet.
– Det finns inga dumma frågor i en bostadsaffär. Istället är en bostadsaffär ett samarbete. Som mäklare fungerar jag som ett bollplank för både säljare och köpare.

Läs mer: Vi är dina lokala mäklare – Länsförsäkringars fastighetsförmedling i Södertälje

Raka puckar, tydlighet och struktur.
– Kollegorna ger då och då en glad kommentar om mitt tomma skrivbord.  Ett resultat av att jag gör en sak i taget, avslutar och lägger tillbaka. Möjligen också något jag lärt mig från mina militära år.

Liksom ansvarstagandet.
– Det är bara att gå till mig själv. Vilken slags säljare vänder jag mig till: Jo till den som inger förtroende och visar respekt. Till någon som tar ansvar för sitt jobb, avslutar Peter Moré.