Jämtländsk tillväxtkommun söker personal – ”Är du stadsarkitekt, kartingenjör, projektledare inom mark och exploatering, då finns det jobb”

Är du stadsarkitekt, kartingenjör, projektledare inom mark och exploatering eller VA-ingenjör och samtidigt vill jobba i en liten organisation där alla känner alla? Ja, då finns det jobb i Krokoms kommun. – Vi står inför stora projekt framöver och behöver både utöka och tillsätta helt nya tjänster, som till exempel stadsarkitekt, berättar Tomas Nilsson, plan- och fastighetschef i Krokoms kommun.

Tomas Nilsson är fastighetschef i Krokoms kommun. Foto: Susanne Kvarnlöf. Vy över Storsjön Foto: Sofia Lundberg

Krokoms kommun växer och behöver nya bostadsområden men också nya skolor och äldreboenden. I Ås och Dvärsätt byggs nya bostadsområden och med det behövs också utökad skolverksamhet. Även i Nälden byggs en helt ny skola med plats för 250 elever.

– Skolan i Nälden ska vara klar 2024 och vi bygger samtidigt ut i Ås.

Ås och Dvärsätt, är populära områdena i kommunen och här planeras nu nya bostadsområden.

– Vi märker också av ett stigande intresse för att bosätta sig i andra delar av kommunen.

Tomas Nilsson är fastighetschef i Krokoms kommun och på hans avdelning är det full fart. Flera stora projekt står för dörren. Foto: Susanne Kvarnlöf.

 

Kommunen behöver anställa två projektledare inom mark och exploatering som bland annat kommer arbeta med utbyggnad av VA-systemet och senare med vägar. Att rekrytera ingenjörer har visat sig vara svårare än man kan tro men Krokoms kommun lockar med en liten organisation där den anställde får arbeta varierat och där alla känner alla.

Läs mer: Här hittar du några av alla spännande jobb som är lediga i Krokoms kommun.

– Före pandemin hade vi möjlighet att fika i ett gemensamt fik och det skapar en gemenskap i en liten organisation, perfekt när man är ny. Hos oss kommer man fort in i arbetslaget och lär också känna alla, såväl kommundirektören som medarbetare i andra delar av organisationen och politiker.

Stadsarkitekt är en helt ny tjänst och den medarbetaren kommer få en hel de arbete på sitt bord Tomas Nilsson. Det är ett smalt segment där jobbet också kommer innefatta mycket kring samhällsplanering. Spindeln i nätet för mycket av all byggnation är kartingenjören som nu utlyses som tjänst i kommunen.

Läs mer: Läs mer: I Krokoms kommun är det medarbetarna som har huvudrollen.  

– Kartingenjören kommer vara delaktig i alla projekt och i hela processen så det är en viktig tjänst. Personen kommer också få jobba med digitaliseringen av processen för samhällsbyggnad, till exempel kommer all detaljplanering från årsskiftet att vara digital.

En tjänst som varit ute flera gånger utan napp är VA-ingenjör.

– Krokoms kommun konkurrerar med grannkommunerna, Östersund som stad och Åre som fjällkommun och dessutom med privata marknaden. Vi har jobbat hårt med att lönerna ska vara marknadsanpassade för att kunna konkurrera. Men Tomas Nilsson menar att just den lilla organisationen är till Krokoms fördel. Här får medarbetarna stort ansvar och en varierad arbetsdag som man själv bestämmer över.

Läs mer: De tog steget – familjerna Olsson och Nilsson valde bort stressen i storstan för lugnet på Rödön

Krokoms kommun växer rejält just nu och behöver både utöka och tillsätta helt nya tjänster. Foto: Susanne Kvarnlöf 

 

– Vi har märkt av en coronaeffekt med betydligt fler sökande och hoppas att det kan ge resultat. Och vi märker att det finns både hemvändare och andra som ser Krokom som perfekt även att bo i, med närhet till både fjällvärld och friluftsliv men också stadslivet i Östersund.

Vill du jobba i Krokom, på vår lista av jobb just nu och kommande finns: 

HR-Konsult
Byggprojektledare.
Kartingenjör.
Mark- och exploateringsingenjör, 2 tjänster.
Stadsarkitekt/samhällsplanerare.

Vill du se fler jobbmöjligheter, hålla dig uppdaterad, klicka här.

 

 

 

Krokoms Kommun

Krokom ligger cirka två mil nordväst om Östersund och kommunen gränsar till Åre i väst och Östersund i söder och sträcker sig ända upp till norska gränsen i norr.

Här bor cirka 15 000 personer och det finns 193 byar i kommunen som är en av de mest barnrika kommunerna i norra Sverige.

E14 passerar Krokom och det är nära till Åre men även Ansättenfjällen i norr.

Krokoms kommun bjuder jakt, fiske, skidåkning, skoterkörning men också vandring i gammelskog och fjäll.