Välj rätt köksgolv – proffsen tipsar

Att välja det perfekta köksgolvet kan vara en utmaning, speciellt idag när utbudet av olika varianter och material är väldigt stort. Vinyl, laminat och trägolv är bara några av alternativen. Cilla och Pierre hos Jannes Golv guidar dig till rätt köksgolv för just ditt kök.
– Den första frågan att ställa sig är hur golvet ska användas, ett köksgolv slits ofta ganska hårt. Men idag finns det material som är både snygga och tåliga, berättar Cilla, säljare hos Jannes Golv.

Välj rätt köksgolv - proffsen tipsar

Att välja köksgolv kan vara en utmaning. Det ska vara snyggt, passa till den övriga stilen i köket och det bör vara tåligt. Är det dessutom lätt att rengöra så skadar det förstås inte.
– Det är lätt att bara tänka på vad som ser snyggast ut i katalogen eller inredningsmagasinen, men man måste även tänka på hur golvet kommer se ut om sex månader, hur det kommer användas och slitas hemma hos mig, säger Cilla.

Läs mer: Kunnig personal och duktiga golvläggare

Välja material
Den som har lite koll på utbudet i golvbranschen vet att det finns otroligt många olika material att välja mellan. Idag är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vilket golv du kan få.
– Du kan i princip välja vilket material du vill, så länge underlaget håller för golvets vikt. Ett tungt golv som till exempel klinker kräver förstås ett stadigare undergolv än vad en plastmatta gör, säger Pierre.

Det är ofta en god idé att ta hem ett prov för att se hur golvet ser ut på den plats där det faktiskt ska ligga

För att se vad vilket material som kommer bli perfekt hemma hos dig kan det vara smart att testa olika material och färger hemma innan du bestämmer dig. Redan där kan ett besök hos Jannes Golv löna sig.
– Vi låter kunderna låna hem prover av så gott som allt vi har på lager. Det är ofta en god idé att ta hem ett prov för att se hur golvet ser ut på den plats där det faktiskt ska ligga, säger Pierre.

Läs mer: Galleri och inspiration från tidigare jobb

Kontrollera undergolvet
När du har valt material är det dags att börja planera själva golvläggningen. Om du väljer ett lätt golv behöver du kanske inte göra några stora åtgärder, men om du väljer ett tyngre material måste du ha koll på att underlaget klarar den högre vikten.
– När man bestämt sig för att lägga nytt golv kan man riva bort den gamla beläggningen i en del av köket, för att se hur det ser ut under. Eller så ber man oss att göra en bedömning av undergolvet, det kostar inget extra, utan det kan vi göra när vi ändå kommer på hembesök, berättar Cilla.

Maximera nyttan av hembesöket
Under hembesöket, som alltså är kostnadsfritt, kommer en säljare eller golvläggare från Jannes Golv hem till dig. Det är ett bra tillfälle att diskutera olika lösningar och att få lite goda råd från ett proffs.
– Vi mäter upp golvytan och kan även komma med tips och råd. Ofta vet kunden redan ungefär vad de vill ha, så vår roll blir att guida dem rätt när det gäller materialval, planering av arbetet och hållfasthet på undergolv till exempel, berättar Pierre.

Kontakta Jannes Golv och boka ett hembesök idag