Fira studenterna istället för att stå i köket

Så var det dags igen. Alla ungdomar som går ut gymnasiet ska firas och det med besked. För dig som ordnar ett studentfirande är det mycket som ska hinnas med under studentdagen – även om du inte väljer att tillbringa timmar i köket.

Fira studenterna istället för att stå i köket

När studentmössor är beställda, kläder ordnade, studentplakatet klart och studentmottagningen är planerad är det dags för själva firandet. Då finns en del kvar att hålla koll på för dig som ordnar ett studentfirande. Något ska fixas till champagnefrukosten, lastbilsturen, uppvaktningen vid trappan och kanske vill du ha det fint och trevligt hemma tills gästerna kommer.

Färdig festmiddag förenklar mottagningen
Mia Rinzén är deliansvarig på Ica Odenhallen. På chark och deli, där de erbjuder charkprodukter, färdiglagade rätter och bufféer för catering märker de av en ökad efterfrågan inför studenten.
– Många tycker det är skönt att ha middagen till studentmottagningen på plats, då blir det en sak mindre att tänka på. Det är värdefullt att kunna vara med och fira istället för att stå i köket, säger Mia.

På Ica Odenhallens chark och deli lagar de färdiga bufféer som passar till studenten. Men också andra maträtter som passar bra vilken skön sommarkväll som helst.
Mia betonar att det är bra med framförhållning för den som vill catera mat till studenten. På Ica Odenhallen har de möjlighet att leverera ett begränsat antal festmiddagar.

Jämtländsk buffé, exotisk planka eller en variant
Ett av de populära alternativen till studenten är Jämtländsk buffé. Där ingår rätter som varmrökt röding med hjortroncrèmefraiche, gravad regnbåge, rökt renstek med pepparrotsgrädde, rökta korvar och en potatissallad med senapsvinägrett.
– Potatissallad med senapsvinägrett kallar vi Jämtländsk potatissallad. Den passar otroligt väl till de kraftigare smakerna av vilt. Men vill du ha en mildare potatissallad går det bra att välja husets potatissallad, den har vi haft i tjugo år och är mycket omtyckt – krämig, mild och samtidigt fräsch med purjo, gurka och äpple, berättar Mia.

Läs om vad som ingår i vår Jämtländska buffé 

Exotisk planka är också omtyckt till studenten och andra festligheter. Där ingår grillad kyckling, kallskuret, ostar och säsongens exotiska frukter dekorativt upplagda på en planka. Det är gott om frukt på plankan, tillsammans med brödet ersätter den potatisen.
– Självklart går det bra att välja till en potatissallad om man vill det, eller något annat. Vi anpassar efter kundens önskemål i möjligaste mån, säger hon.

Läs mer: Beställ Exotisk planka eller  Odens Kalasfat redan nu!

En enklare fest eller vardagskväll
Syftet med Ica Odenhallens cateringverksamhet är att göra det enklare att ha fest. I de olika middagsalternativen ingår charkuterier, råvaror och produkter av hög kvalitet. De lägger också omsorg vid hur buffén presenteras.
– Det är viktigt att maten till högtiderna är snyggt upplagd. När du kommer hem ska du bara kunna dra av plasten och så ser det festligt och fräscht ut, säger Mia.

Mia framhåller också att de färdiga maträtterna kan vara ett ypperligt sätt att fånga guldkorn även i vardagen.
– En fin sommarkväll när du är trött efter jobbet, köp lite grillad kyckling eller kallskuret, så kan du bara sätta dig ute och äta och njuta när du kommer hem. Eller köp en potatissallad och grilla köttet själv, då kan ni vara tillsammans vid grillen istället för att en är ute och en står inne i köket, säger Mia.

Här kan du se vårt cateringsortiment!

Tips för en enklare studentfest

  1. Beställ maten i god tid, det räcker att du vet ungefärligt antal. Justera antalet veckan innan.
  2. Tänk på att kolla upp allergier och önskemål om specialkost.
  3. När du har fest för många kan det bli trångt i kylskåpet. Fyll en zinkbalja med is och förvara läsk, öl och vitt vin där. Snyggt, festligt och praktiskt.
  4. Har du många gäster och inte har porslin så det räcker. Köp gärna några tallrikar på loppis. Fint och festligt att blanda olika mönster.  Mycket trevligare än papperstallrikar.
  5. Med några småvaser eller glas att sätta blommor i på borden blir det blommigt och utan att skymma gästerna på andra sidan bordet.