Sommarlovsungar på stan

Varifrån kommer alla barn? Frågan är berättigad, åtminstone under den första helgen i augusti. Svaret är att den myllrande massan är här för att lira fotboll i Flygfyren Cup.

Härligt att sporta med nya och gamla kompisar

Trots att Flygfyren Cup bara har ett endaste år på nacken, premiärmatcherna spelades 2015, så har turneringen redan blivit något av en succé. BKV Norrtäljes sportchef Tobias Lindström är en i arrangörsstaben och förstås väldigt nöjd:

– Det är jättekul! Vi vågade väl aldrig riktigt hoppas på att det skulle gå så fort men nu känner vi oss redan etablerade. Till årets Flygfyren Cup har vi redan 125 anmälda lag, de flesta förstås från närområdet men också från städer som Sundsvall, Västerås och Gävle.

Drygt sjuttio av lagen har bokat boende i stan som över fotbollshelgen alltså får över tusen nya invånare.

– Förra året hade vi kalasväder och vi har beställt sol och varmt även det här året så det kommer bli hur bra som helst, säger Tobias Lindström.
BKV Norrtäljes sportchef är också inblandad i Camp Roslagen, idrottslägret för barn mellan sex och tolv år som arrangeras i juni. Camp Roslagen har funnits något längre än Flygfyren Cup, årets upplaga blir den sjätte i ordningen.

– Tidigare har det förstås funnits fotbollsskolor och liknande för alla sommarlovslediga barn men vi ville göra något lite annorlunda, berättar Tobias Lindström. Därför har vi också flera andra idrotter på schemat.

Australiensisk fotboll är en spännande sport att prova på
Australiensisk fotboll är en spännande sport att prova på

Deltagarna på Camp Roslagen får välja en huvudidrott bland aktiviteter som fotboll, ishockey, dans, gymnastik, parkour, skateboard och kickbike, simning och friidrott. Vilken som än väljs så ges möjligheten att prova på alla de andra.

– I fjol hade vi 430 anmälda och det blir säkert något liknande i år. Ett antal lokala föreningar står som arrangörer och tillsammans med SISU Idrottsutbildarna utbildar man gemensamt ungdomsledare inför idrottsveckan.

– För många blir det första sommarjobbet att hjälpa till under Camp Roslagen, säger Tobias Lindström.
Flygfyren sponsrar såväl Camp Roslagen som fotbollscupen som bär företagets namn.
– Flygfyren är en stor aktör i Norrtälje och vi är förstås jätteglada att de tror på det vi gör. Stödet betyder mycket för våra arrangemang.