Hästar för alla

Vigelsjö ridskola är föreningsdriven, vilket betyder att de pengar som blir över i verksamheten stannar kvar i verksamheten. Ambitionen är att erbjuda aktiviteter för
hela familjen.
Hästen Surprise på Vigelsjö Ridskola

Hästen Surprise på Vigelsjö Ridskola

– Stort fokus ligger naturligtvis på barn och ungdomar, berättar ridskolechefen Leila Bull. Men vi är till för alla – oavsett ålder och ambitioner. På ridskolan har många unga och äldre lärt sig att ta ansvar och vikten av att hjälpas åt med de dagliga sysslorna i stallet. Förra året drabbades dock Vigelsjö ridskola av en hästsjukdom som hotade verksamhetens framtid.
– En av våra hästar fick kvarka, en sjukdom som orsakas av en bakterie och som man inte kan vaccinera emot. Stallet stängdes ner i fyra månader och vi visste verkligen inte hur vi skulle överleva.
Tack vare ekonomiskt stöd och ideella insatser från många privatpersoner och företag, däribland Flygfyren, lyckades man dock rida ut stormen.
– Utan all hjälp vet jag inte hur det skulle slutat, säger Leila Bull. Vi är väldigt tacksamma och nu är vi tillbaka i sadeln igen.