Här är Salabornas favoriter på julbordet – Linda och Dennis på Åkrahallen: “Väldigt populära”

Vilken är din favoriträtt på julbordet? Janssons, brysselkål eller julskinka? Oavsett så finns julens matglädje på Åkrahallen. Här finns stans största sortiment av svenska julskinkor, ett butikskök med hemlagad julmat och allt annat du kan önska dig till julbordet.
– Julstämningen är på topp i butiken.

Dennis Vestman, försäljningschef på färskvaror, och Linda Harrysson, kallskänka och kock i butiksköket, på ICA Kvantum Åkrahallen.

Det säger Linda Harrysson kallskänka och kock i butiksköket. Och visst är det så att hela Åkrahallen ställt om till julmat. Butiken är fylld med allt gott du kan tänka dig inför julen och i butiksköket lagas det julmat i massor. Bland annat cateringsuccéerna Åkrahallens jultallrik och julbuffé.
– Det ska smaka hemlagat, tänker vi som lagar maten. Det gör exempelvis två av mina egna favoriter – butikens Janssons frestelse och vår krämiga Västerbottenssill , säger Linda och lägger samtidigt lite persilja på jultallriken hon tillagar.

Läs mer om jultallriken, julbuffén och Åkrahallens catering här

Linda har bråda dagar innan jul. Åkrahallens jultallrik och julbuffé har nämligen blivit en succé hos Salaborna.

På jultallriken finns sill, rökt korv, julskinka, rödbetssallad, köttbullar, leverpastej, Janssons frestelse, och ägghalva med räkor. Plus rökt lax, ost och grönsaker. Jultallriken är väldigt populär, precis som Åkrahallens julbuffé.
– Buffén är ett smidigt sätt att få tid över till vänner och familj och samtidigt få en god matupplevelse. Den innehåller flera av kökets egenlagade rätter som Janssons, köttbullar, lax med romsås plus två inlagda sillsorter. Och till detta dessutom prinskorv, julskinka, pastej, rödbetssallad, ägg, vörtbröd, julknäcke och ost. Snyggt upplagt och färdigt för avhämtning, säger Linda.

Åkrahallens jultallrik och julbuffé är väldigt populära.

Men det är inte bara i butiksköket som julstämningen märks. Överallt på Åkrahallen möter du julens matglädje, något som Dennis Vestman försäljningschef på färskvaror planerat för sedan tidigt i höstas.
– Vi har satsat på att erbjuda Salaborna ett stort sortiment av julskinkor. Allt från ekologiska, till gourmet och rapsskinka. Och vi jobbar enbart med svenska leverantörer.

Här kan du läsa om vilka erbjudanden ICA Åkrahallen har just nu

Det är inte direkt någon brist på goda julskinkor hos Åkrahallen.

På frukt- och grönt-avdelningen är citrusfrukternas säsong i full gång och här finns också några av Dennis egna grönsaksfavoriter: Bryssel- och grönkål.
– Testa mitt recept med brysselkål. Det blir så underbart gott. Gör så här: Dela okokt brysselkål i fjärdedelar och stek tillsammans med lök och små bitar av dadlar. Salt och peppar på det och därefter rostade mandelspån som topping, säger han och fortsätter:
– Fräscht på julbordet blir också en sallad med tunt strimlad grön- och rödkål som blandas med rapsolja, vinäger och tunna skivor av apelsin, rostade nötter och persilja.

Här kan du läsa mer om ICA Åkrahallens lokalproducerade varor 

Dennis slår ett extra slag för strimlad grön- och rödkål.

För Åkrahallens 120 medarbetare innebär julen ett antal veckor med extra många kundmöten. Dennis igen:
– Vi har ökat på bemanningen för att hålla hyllorna välfyllda, finnas tillhands för våra kunder och minimera köerna vid kassorna. Alltfler har också upptäckt de smidiga kassalösningarna med självscanning och snabbkassor – ett smidigt sätt att handla, säger han och tillägger:
– Tipsar dig också om att använda hela våra öppettider som är mellan 7 och 22 när du planerar din tid för handling. Välkommen till julmaten på Åkrahallen!

Läs mer om butiken på ICA Åkrahallens hemsida