Närproducerat och gott – så blir Åkrahallens sommarsatsning: “Vår korvbar är helt unik”

Du har väl sett det nya soldäcket utanför Åkrahallens entré? Unna dig en mjukglass där omgiven av doften av jordgubbar från försäljningen strax intill.
– Sommaren är verkligen här på Åkrahallen med sina fräscha sommarsmaker, grilltillbehör, badleksaker, picknick-prylar och trädgårdsväxter.

Åkrahallens tårtsortiment är stort, berätta Dennis Vestman. Förutom det breda ordinarie sortimentet kan kunder även göra specialbeställningar vid högtider och andra större tillställningar, så som student, examen, dop och konfirmation.

Det säger Dennis Vestman, försäljningschef på färskvaror,  som är minst sagt entusiastisk när han beskriver sommarkänslan på Åkrahallen. Han fortsätter:
– Sommaren hos oss börjar tidigt, redan när vår populära plantmarknad öppnar. I år är den större än någonsin och innehåller allt från olika slags jord och sommarblommor till bärbuskar och tomatplantor.

Plantmarknaden har varit igång någon månad och finns på plats till veckan före midsommar. Och väljer du att inte köpa jordgubbsplantor därifrån rekommenderas gubbarna från försäljningen utanför entrén.
– Av allt vi säljer till midsommar så är svenska jordgubbar Salarbornas absoluta midsommarfavorit. Tätt följd av färskpotatis som först kommer från södra Sverige, men som självklart lite senare levereras från Salatrakten.

Läs mer om butiken och dess sommarsatsning på ICA Åkrahallens hemsida

Nyskördade svenska jordgubbar är en av Salabornas stora favoriter runt midsommar.

Åkrahallen satsar sedan länge på närproducerat för att gynna den lokala näringen, jobben och miljön. Nu tar butiken nästa steg som gör det ännu enklare för dig att handla lokalt.
– Följ bara vippskylten LOKALT. Den visar dig vägen till Åkrahallens närproducerade sortiment och leder dig bland annat till en närproducerad nyhet, säger Dennis och fortsätter:
– Det är vår korvbar med korvar enbart från lokala leverantörer. Där finns ett tiotal lokalproducerade korvar i lösvikt till ett betydligt lägre pris än de förpackade. Här hittar du också butikens egen kanongoda Åkragrillare, självklart tillagad efter eget recept.

Här kan du läsa mer om ICA Åkrahallens lokalproducerade varor 

Dennis rekommenderar Åkrahallens unika korvbar, med korvar enbart från lokala leverantörer.

Och att Åkrahallen sätter sina egna smaker på mycket av sommarmaten är något som brukar uppskattas av Salaborna. Dennis igen:
– Vi grillar och kryddar Åkrahallens rostbiff som säljs i delikatessen, men som också används som fyllning i baguetter tillsammans med kökets potatissallad. Så enkelt att ta med till stranden, kanske tillsammans med skivad melon eller en tapasbricka från frukt- och gröntavdelningen.

Från frukt och grönt till kött och skafferi – här ser du vilka erbjudanden och rabatter som ICA Åkrahallen har just nu

Åkrahallen har ett stort sortiment av färdigmat, som är perfekt för stranden.

Vad väljer då Salaborna för mat i midsommar? Ja självklart sill och veckan före midsommar är Åkrahallens sillbar fulladdad.
– Där hittar du vår Västerbottensill och Gubbröra men också Romsill, Kräftsill och Drömsill. Och så vill jag slå ett slag för butikens silltårta som endast finns vid särskilda högtider. Bara att ställa fram på midsommarbordet, säger Dennis och fortsätter:
– Cateringavdelningens färdiglagade mat underlättar massor när du ordnar fest, vare sig du firar skolavslutning, midsommar eller något annat. Välj bland mackor, landgångar, smörgåstårtor, exotiska fat och bufféer.

Till midsommar är det också trevligt med grillat och Åkrahallen har valt att enbart stycka svenskt kött.
– Särskilt populärt är karré, oxfilé och entrecote. Med såser som Åkrahallens bea, eller om du vill testa något nytt, den goda senaps- och dragonsåsen.

Läs mer om Åkrahallens catering och dess sortiment här

För att möta Salabornas efterfrågan på kött under grillsäsongen har Åkrahallen laddat upp med ett brett köttutbud.

Men sommar är ändå väldigt mycket glass. Gärna prisvärd mjukglass i solsken och mingel med andra Salabor menar Dennis Vestman som avslutningsvis tillägger:
– Välkommen att koppla av en stund på vårt nya soldäck!

Följ ICA Åkrahallen på Facebook och Instagram.