Bästa kött- och grilltipsen – Jens och Josefine på Åkrahallen: “Vårt lokala kött gör succé”

Älskar du grillat? I så fall – besök Åkrahallens manuella köttdisk och kolla in det närproducerade köttet, det som kunderna brukar kalla fantastiskt.
Som exempelvis butikens egenkryddade grillspett, färdigt att lägga på grillen. Eller den möra marmorerade biffen som bara smälter i munnen.

Jens Lennartsson är köttansvarig och Josefin Olsson är specialansvarig på ICA Kvantum Åkrahallen.

– Köttet vi styckar i butiken är producerat i närområdet. Majoriteten av vårat nötkött kommer från Uppsala och fläskköttet från Örebro. Dessa två slakterier är superduktiga på att leverera ett prisvärt kött med kvalitet, vilket vi har koll på efter över tio års samarbete, säger Jens Lennartsson köttansvarig i butiken.

Åkrahallens kött är också mycket uppskattat hos Salaborna och det märks inte minst nu när grillsäsongen har gått igång.
– Vi kryddar själva bland annat karré, grillbog, revbensspjäll och grillspett och många kunder säger att vi kryddar köttet fantastiskt. Det är verkligen kul att höra!

Här kan du läsa mer om ICA Åkrahallens lokalproducerade varor 

För Jens Lennartsson och ICA Åkrahallen klappar hjärtat lite extra för mat från trakten, inte minst lokalt kött.

Allt nötkött kommer från Lövsta utanför Uppsala och är alltså producerat knappt åtta mil bort. Jens igen:
– Det är en skillnad smakmässigt på det närproducerade köttet och annat kött. Det smakar mycket mer. Sedan känns det självklart också bra att veta att köttet inte har åkt runt halva världen.

Från Lövsta kommer också Åkrahallens Premiumkött. Det som Jens säger ”bara smälter i munnen”.
– Premiumköttet med sitt insprängda fett är handplockat och mörat. Fettet gör ju att köttet blir extra mört. Just nu ingår entrecote och ryggbiff i vårt sortiment men det kommer ytterligare att utvecklas inför sommaren.

Sedan känns det självklart också bra att veta att köttet inte har åkt runt halva världen.

Själv grillar Jens gärna just en sådan marmorerad ryggbiff. Även om familjen hellre vill lägga fläskfilé på grillen.
– Biffen lägger jag i marinad fyra-fem timmar. Fläskfilén likaså efter det att jag skurit den i skivor. Biffen får gå på grillen ett par minuter på varje sida, fläskfilén något kortare, säger han och fortsätter:
– Det är viktigt att inte grilla för länge. Då blir köttet torrt. Blir du osäker så känn på köttet med en gaffel. Är köttet mjukt så grilla en stund till. Är köttet hårt är det färdiggrillat.

Till detta serverar han gärna grillchampinjoner som slungats i marinad en stund och grillade halloumistavar inlindade i bacon. Plus ugnsbakad klyftpotatis som ibland byts ut mot Åkrahallens egen potatissallad.
– Både den och butikens egengjorda bearnaisesås är mycket uppskattade.

Här ser du vilka erbjudanden och rabatter som ICA Åkrahallen har just nu

Åkrahallens egengjorda bearnaisesås och potatissallad.

På Åkrahallen finns också grillarna och alla tillbehör du kan behöva. Josefin Olsson specialansvarig, har precis färdigställt grillavdelningen med alla dess nyheter.
– Vi har ett varierat sortiment av kolgrillar och självklart de tillbehör du behöver. Som rökspån, grillspett, tänger – ja det mesta, säger hon och fortsätter:
– Pizzastenen är en inspirerande nyhet. Med den gör du också en härligt god pizza på grillen. Och testa också den smarta grillpannan när du grillar små saker, till exempel sparris som annars lätt faller igenom grillgallret.

Läs mer om butiken på ICA Åkrahallens hemsida

”Vi har ett brett sortiment inom grillning”, menar Jens Lennartsson och Josefin Olsson.

Och visst är det härligt att grillkvällarna nu blir allt ljusare, det tycker både Jens och Josefin.
– Vi behöver verkligen få vara utomhus igen. Och åter träffa vänner vid grillen.

Följ ICA Åkrahallen på Facebook och Instagram.