Starta eller utveckla ditt företag – Hudiksvalls Näringslivsbolag vägleder dig

Går du i tankar på att starta eget eller har du ett befintligt företag som du vill utveckla, etablera eller eventuellt internationalisera men vet inte hur? Har du varit företagare i ditt hemland men vet du inte var du ska börja eller vem du kan fråga i Sverige?
Ola-Sjöström-på-Hudiksvalls Näringslivsbolag-har-stor-erfarenhet-över-hur-utvecklande-av-företag

Ola Sjöström på Hudiksvalls Näringslivsbolag har stor erfarenhet av hur man utvecklar företag.

Mitalee med Bosse
Växa internationellt – Mitalee Kotak har ordet – Visst är det mycket jobb att etablera sig på en ny marknad men ibland är det lättare än man tror och en mycket spännande och utvecklande process, säger Mitalee Kotak Näringslivsutvecklare som har en lång bakgrund inom internationell affärsutveckling. – Med en annan kultur i ryggsäcken ser jag ofta på utvecklingsmöjligheter hos företagen i Hudiksvall med andra ögon. Hudiksvall sitter på en enorm kunskapsbank som världen skriker efter som går att ta vidare. Vi på näringslivsbolaget är alltid öppensinnade för diskussioner och målbilder av alla slag. Ett samtal kan leda till nya givande samarbeten eller affärer. En nyfiken och öppen attityd gör det möjligt för mig att se kunskapen, innovationerna och drivet i vår stad som  kan attrahera olika sorters affärsmöjligheter från hela världen, säger Mitalee.

Oavsett bakgrund och oavsett var i processen du befinner dig finns Hudiksvalls Näringslivsbolag för dig. Deras medarbetare vill inget annat än att ta dig och ditt företagande vidare såväl lokalt, nationellt som internationellt.
Kristin är en av många som fått hjälp av Hudiksvalls Näringslivsbolag.
– Mitt företag Hudiksvalls Guldsmedja AB är en guldsmedsbutik i centrum med egen verkstad. Företaget har funnits i åtta år. Vi har precis flyttat till ny större lokal, som behövde tillgänglighetsanpassas med en ramp utanför entrén. Där har Hudiksvalls Näringslivsbolag samordnat kontakten med kommunen vilket hjälpt oss oerhört.

– En del i utvecklingen av mitt företag är också en webbshop som snart kommer att lanseras, där kommer vi sälja vintage- och second handsmycken. Återbruk är viktigt för oss. Där har Näringslivsbolaget agerat bollplank och hjälpt oss att söka stöd till produktionen av webbshopen. Jag är så himla glad och nöjd med all hjälp jag fått från Hudiksvalls Näringslivsbolag. Inte bara det ekonomiska, utan också deras alltid positiva och professionella bemötande, där det genuina engagemanget för företagandet känns!

Hudiksvalls Guldsmedja
Kristin och maken Hans är så tacksamma över all hjälp de fått från Hudiksvalls Näringslivsbolag. Inte bara det ekonomiska, utan även deras alltid professionella bemötande.

Hur går man till väga om man vill veta mer om finansieringsmöjligheter?
Det finns många möjligheter att söka offentlig finansiering. Dels för att utveckla det egna företaget men också för satsningar som gynnar den regionala tillväxten. Tyvärr är det allt för många företagare som inte känner till de ekonomiska stöden eller rent av backar i sina drömmar då ansökningsförfarandet känns komplicerat.
– Så får det inte vara, goda idéer ska tas om hand och förvaltas. Men det är inte enkelt för ett företag att hålla reda på alla stöd och lån samt vilken rådgivning man kan få. Då finns vi och kan hjälpa dem rätt i den djungeln, säger Ola Sjöström Näringslivsutvecklare som har många års erfarenhet av företagsstöd.

– Tillsammans går vi förutsättningslöst igenom nuläge, vision och möjligheter. Rätt tidigt brukar vi få en bild av vilka möjligheter som finns. Därefter säkerställer vi att klienten vet hur ansökningarna ska fyllas i förklarar Ola.

Att förbättra företagsklimat är en del i vårt uppdrag och vi arbetar aktivt med olika samverkansmöten av olika slag. En gång i månaden samordnas exempelvis fysiska möten mellan handläggare inom Region Gävleborg och intresserade företag. Liknande samordningsmöten sker också kontinuerligt med kommunrepresentanter och polis. I båda fallen ges en unik möjlighet såväl för företagen som av motparten att ställa frågor och få svar på plats. Samordningsmöten som dessa är otroligt effektiva, förkortar beslutsvägarna väsentligt samt spar tid för alla parter, menar Ola.

För de företag som redan kan det här med finansiering men har andra frågor gällande sitt företagande, kan de också få stöd från er?
– Absolut, säger Roger Sundström VD på Hudiksvalls Näringslivsbolag. Vi har en bred palett av insatser företagen kan ta del av. Insatser som till exempel coachning, utbildningar i företagande, mentorskap och vi samordnar event och möten för att bygga nätverk. I samarbete med olika företagsfrämjande aktörer erbjuder vi rådgivning med spetskompetens inom områden som till exempel hållbarhet, digitalisering och internationalisering.

Håll koll på hna.se och våra sociala medier för att ta del av vad som händer gällande utbildningar, nätverk, internationalisering, mentorprogram, event, möten och mycket mer.

Även Natura Fritid AB på Hölick har kunnat möjliggöra sina visioner med hjälp av rådgivning från Näringslivsbolaget. Genom en flermiljonsatsning för att utveckla Hölicks havsresort och möta den ökade efterfrågan främst från utländska besökare har ett stöd i miljonklassen beviljats.

Hölicks havsresort
Hölicks havsresort

David Bäckström, ägare, säger: ”Rådgivningen från Näringslivsbolaget har varit helt avgörande, i alla steg i processen, att få i mål affärsplanen och finansieringen”.
Företaget har redan till den här säsongen över 28 veckor med bokningar från Holland och Tyskland samt ett flertal event från arrangörer från Mälardalen.

Med denna investering så skapar man också ypperliga konferensförutsättningar för företag från regionen för nästan hela året.
Hölick Havsresort planerar att även fortsättningsvis jobba nära Hudiksvalls Näringslivsbolag och med det lokala näringslivet för att tillsammans skapa förutsättningar för tillväxt.

Håll koll på hna.se och våra sociala medier för att ta del av vad som händer gällande utbildningar, nätverk, internationalisering, mentorprogram, event, möten och mycket mer.

Våra sociala medier:

Facebook

Linked In

Podbean

Youtube