Hudiksvall har en mycket positiv företagaranda

Vad är Företagarna Hudiksvall för organisation?
– Företagarna Hudiksvall är en av de äldsta i Sverige. Det finns en lång tradition i före­ningen, men den har varit lite anonym, och där ser jag en stor potential i att få till en aktiv förening i Hudiksvall. Vi har cirka 150 medlemmar. Jag vågar påstå att vi skulle kunna dubblera antalet medlemmar under kommande året. Vi ska verka för ett aktivt och givande nätverk mellan företagare lokalt, samt driva lokala näringslivsfrågor som berör våra medlemmar.
Ylvali Gerling är ny ordförande för Företagarna i Hudiksvall.

Ylvali Gerling är ny ordförande för Företagarna i Hudiksvall.

Du är ny som ordförande, vad ser du fram emot att arbeta med för att företagare ska kunna bli mer framgångs­rika i sitt företagande i Hudiksvall?
– Dels så vill jag se till att den kvinnliga avknoppningen med Hudiksvalls affärskvinnor inte ska vara ett måste i framtiden. Att kvinnliga entreprenörer ska känna sig välkomna och sedda inom Företagarna Hudiksvall.
– Med den nya styrelsen blir det en otroligt stark grupp där det finns ett stort intresse att driva olika politiska frågor, och utveckla företagarklimatet i kommunen. Vi ska sitta ner i den nya styrelsen och ta fram vilka politiska frågor vi ska fokusera på, och vilka aktiviteter vi ska genomföra under året. Det ska finnas en spännvidd bland evenemangen för att det ska attrahera både nuvarande och potentiella medlemmar.
Företagarna är Sveriges största företagarorganisation, med 70 000 medlemmar och 250 lokalföreningar över hela landet. Vad får man som medlem?
– Jag ser att det finns möjligheter till ett stort nätverk, som i många fall leder till konkreta affärer. Du har tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning och en hel del rabatter som du har nytta av som företagare, försäkringar, drivmedel, resor, hotell, IKEA, med mera. Det viktigaste är att man är med och stöttar det politiska arbetet för ett förbättrat företagarklimat både nationellt, regionalt och lokalt. Vi träffar politiker på alla nivåer varje vecka för att diskutera sakfrågor och ge dem den information som de behöver för att kunna fatta besluten som gynnar företagsklimatet. Av januariöverenskommelsens 73 punkter är en rad punkter frågor som Företagarna aktivt har drivit.

Jante tycker jag att vi ska skippa. Vi ska få klappa oss själva på axeln och tycka att vi är jäkligt bra.

Ni delar ut Årets företagare i Hudiksvall under Hylla-galan, vad är det för pris?
– Priset delas ut till ett företag som uppfyller ett visst antal kriterier, och är en bra förebild för andra företagare. Vinnaren i Hudiksvall går vidare till regionala finalen. Vinnaren därifrån representerar Gävleborg i den svenska finalen och har möjligheten till att bli Årets företagare i Sverige. Finalen avgörs med en bankett i Stadshusets Blå hallen under pompa och ståt. En utmärkt möjlighet för företagaren att bredda sitt nätverk nationellt. Vi vet att vi har väldigt många fina företag i Hudiksvall och hoppas att vi ska få se ett Hudiksvallsföretag representerat bland topp tre i Sverige.

Du vann själv priset 2017, tillsammans med din mamma och din syster. Vad innebär det att bli Årets företagare?
– Att få ett sådant här pris ger en ordentlig bekräftelse på att det man gör är bra. Vi är generellt lite dåliga på att fira våra framgångar i Sverige. Jante tycker jag att vi ska skippa! Vi ska få klappa oss själva på axeln och tycka att vi är jäkligt bra.

Vad är det bästa med att driva företag i Hudiksvall?
– Det bästa med att driva företag i Hudiksvall är att det finns en väldigt positiv företagaranda här. Även om vi verkar i en småstad har vi närhet till så mycket; Stockholm, natur och upplevelser. Det skapar en väldigt bra grund att driva företag på, och det är otroligt att kunna erbjuda sina anställda den balansen i livet som ett liv här innebär.

Är du sugen på att veta mer om oss och vad vi kan hjälpa dig som företagare med? Läs mer här!

Företagarna Hudiksvall

För dig som är företagare i Hudiksvall och Nordanstig med omnejd.

Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.

Lokalt verkar vi för att skapa ett starkt nätverk bland våra företagare.

Bli medlem du också!

Kontakta oss
Hamngatan 17 , 824 52
070-344 56 65
hudiksvall@foretagarna.se
www.foretagarna.se/foreningar/hudiksvall/