Att arbeta för bygdens bästa är en självklarhet

Hälsinglands Fastighetsbyrå är en fristående mäklarbyrå som verkar i Hudiksvall och Hälsingland. Företaget startades för tre år sedan och är idag den marknadsledande aktören i Hudiksvall. Det är viktigt att bidra till bygdens utveckling.

Att arbeta för bygdens bästa är en självklarhet

– Utan en fungerande bygd finns det inte förutsättning för oss att finnas säger Karina Henriksson, mäklare på Hälsinglands Fastighetsbyrå. Vi har taget ett strategiskt beslut i företaget att vi skall lägga del av vår tid till att bidra till utvecklingen, på det sätt vi kan. Vi är ett litet företag och har ingen stor påse pengar utan vi brukar säga att vi har ett stort hjärta.

Under de senaste åren har företaget bland annat hjälpt ungdomar till lagliga konstväggar i samarbete med näringsliv och kommun, renoverat stugan vid Hedebacken och drivit två olika nätverk: Mamma by Hudik och Qvinna.

– Vi har tänkt i banor av att vad behöver vår bygd? Vad skulle vi själva vilja göra och ha? säger AnnSofie Lundvall en av delägarna i Hälsinglands Fastighetsbyrå. Sen är det inte långt till beslut och av att prova. Om det visar sig att det inte blev bra så är det prestigelöst för oss att göra om eller göra nytt.

Vi är ett litet företag och har ingen stor påse pengar utan vi brukar säga att vi har ett stort hjärta.

Vi är vana att arbeta i de nätverk vi har med andra lokala företag säger AnnSofie. Idag skulle jag vilja säga att det är relativt lätt att få företagare att ställa upp i olika projekt som bidrar till utveckling. De flesta människor tycker om att ge – ofta kan det ge mer tillfredsställelse än att få säger AnnSofie.

Vill ni hänga med på vår resa? Följ oss på Facebook

I år kommer företaget gå in i föreningen Hudik City. -Handeln står inför stora utmaningar och det är viktigt att vårt centrum upplevs trivsamt och att vi har företagare som kan leva på att driva sina butiker och restauranger säger AnnSofie. Vår förhoppning är att vi kan bidra med idéer och positiv energi.  En oerhört viktig del i att lyckas är samsyn mellan kommun, näringsliv och fastighetsägare – att samarbeta mot ett gemensamt mål. Vi kan inte hindra utvecklingen, det är lika bra att bli vän med den.

Vi älskar vår bygd och vill att våra barn och barnbarn skall trivas och vilja leva här säger Karina Henriksson.

Besök vår hemsida om du vill veta mer!