Vi är mer än bara försäkringar

Länsförsäkringar i Hudiksvall är ett av flera företag som bidrar till att göra Hudiksvall till en trygg och hållbar kommun att leva i. Bland annat står man bakom belysningen av Tunalids ridklubb samt handikappanpassning av omklädningsrum i Lindefallets Ishall. Därtill har man hittills utbildat 120 föräldrar i hur olyckor i hemmet bäst kan motverkas, samt i HLR, hjärt- och lungräddning om olyckan ändå skulle vara framme. Vad många inte vet är att Länsförsäkringar faktiskt är ett kundägt företag.

Länsförsäkringars HLR- utbildningen, hjärt- och lungräddning för småbarnsföräldrar lockar många deltagare.

Vi är nog många som förknippar Länsförsäkringar med just försäkringar. Men faktum är att det rikstäckande företaget är så mycket mer än så.
– Idag är vi en bred aktör som även bedriver bank- och fastighetsverksamhet, förklarar Henrik Nilsson Privatmarknadschef i Hudiksvall.

Med flera ben att stå på så erbjuds kunderna en helhet. Drömmen om en bostad kan mycket väl förverkligas hos Länsförsäkringar, både finansiering likväl som förmedlandet av lägenhet och hus ryms ju inom samma verksamhet.
– Vi är ett kundägt företag vilket innebär att vi inte har något aktieägarintresse att ta hänsyn till. De är våra kunder som bestämmer och deras önskan är att vi ska dela med oss i den bygd vi agerar i. Alla måste dra sitt strå till stacken och tänka bredare. Hudiksvall ska vara en attraktiv och trygg plats att bo på, menar Henrik.

Missa inga viktiga nyheter – Följ oss på Facebook

Henrik Nilsson och hans team i Hudiksvall

Att ge tillbaka handlar även om att förmedla kunskap. Ett sådant exempel är Mingelträffarna där arbetslösa ungdomar får chansen att möta representanter från olika företag i kommunen. För många kan det vara den allra första kontakten med arbetslivet. Kanske mynnar det ut i en praktikplats, eller ett jobb som skapar just den där första nödvändiga raden i ens CV.
– Det kanske inte låter så märkvärdigt, men ibland är det ett stort steg, säger han och berättar om besökaren som var så nervös att hon ens inte klarade av att komma innanför dörren.

– Hon satt här utanför och grät. Det berörde oss alla, fick oss att tänka till. Därför var det otroligt häftigt när hon faktiskt kom in vid nästa Mingelträff. För henne var det ett jättesteg i rätt riktning och för oss en nyttig erfarenhet, säger Henrik och låter meningen dröja sig kvar en stund i rummet.

Kundägda Länsförsäkringar lyfter – gör skillnad i Hudiksvall.

Överlag löper Länsförsäkringars engagemang för ungdomar som en röd tråd genom verksamheten. Med jämna mellanrum besöks Bromangymnasiet i Hudiksvall för att prata privatekonomi med eleverna. Tips och råd om vad de bör tänka på när de går ut i vuxenlivet.
– Det bästa med det här jobbet är att få träffa människor i olika skeenden av livet. Att få vara med och göra skillnad inspirerar oss alla här på kontoret.

Länsförsäkringar står i år som prisvärd för Årets småföretagare på Hylla Hudikgalan
– Det här priset är angeläget för oss på Länsförsäkringar. 90 % av våra kunder i kommunen är just småföretagare. Att få lyfta deras arbete triggar både oss och andra i kommunen. Tillsammans kan vi skapa tillväxt och gör skillnad, säger Henrik Nilsson som ser fram emot galan.

Vill du veta mer om vilka tjänster vi erbjuder? Besök vår hemsida!

Text och Foto: Agneta Wallner